Hogere omzet voor Ahold Delhaize door prijsstijgingen

12 mei 2022 Redactie Food

De omzet van supermarktconcern Ahold Delhaize steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met 8,3 procent naar 19,8 miljard euro. Consumenten blijven veel kopen in de supermarkt en de hogere prijzen van producten en de opening van nieuwe winkels stuwden de omzet op.

Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, zegt dat het bedrijf de prijsstijgingen hoopt te verzachten door met leveranciers samen te werken en de prijzen alleen te verhogen waar het noodzakelijk is. "Met de eigen huismerken lukt dat beter en de huismerken krijgen ook een ruimere en meer prominente plek in de winkelschappen."

De nettowinst van de supermarktketen in het eerste kwartaal bleef ongeveer gelijk aan dat van een jaar geleden. Met de bijbehorende winkelketens als Gall&Gall en webwinkel bol.com bedroeg de nettowinst 546 miljoen euro. Ahold Delhaize heeft wereldwijd bijna 7500 supermarkten en andere winkels. Bij de supermarktketen werken in totaal 413.000 mensen.

Bron: NOS

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven?