Houwers Groep en CleanIT Solutions samen verder

30 juni 2022 Redactie Food

Houwers Groep en CleanIT Solutions BV gaan samenwerken. Met ingang van juni 2022 richten de twee bedrijven de CleanIT Group op om elkaar op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en digitale mogelijkheden te versterken. Beide dochterbedrijven blijven bestaan onder de eigen naam.

Al ruim vier jaar trekken inspectiebureau Houwers Groep en softwareleverancier CleanIT Solutions samen op. De app CleanUpp, die het ondernemers mogelijk maakt om digitaal HACCP-registraties te doen, is een van de succesvolle resultaten van deze samenwerking.

Voor directeur Toos Houwers van Houwers Groep is de fusie niet alleen een strategische, maar ook een heel logische keuze. “Ondernemers zoeken naar meer mogelijkheden om efficiënter, maar ook vooral duurzamer te werken. Door de IT-experts van CleanIT Solutions nu ook echt ín huis te hebben, spelen we veel strakker in op die vraag. En komen we zelf tegemoet aan onze wens om een duurzame, circulaire economie na te streven.”

Digitalisering

Digitale registraties, schoonmaaklijsten, hygiënecodes, personeelsplanning – steeds minder bedrijven maken gebruik van papier. “Het hóeft ook niet meer”, meldt Houwers. “Een pdf’je is zoveel makkelijker om te lezen, zaken in op te zoeken en te delen met je werknemers.” Houwers ziet ook een forse toename in het gebruik van e-learnings. “Deze bieden we al jaren aan, maar we zien nu echt een shift. Daar spelen we op in met bijvoorbeeld de nieuwe RE-learnings: online modules die je kennis in korte tijd opfrissen. Met de nieuwe collega’s van CleanIT Solutions kunnen we ook hierin een vernieuwingsslag toepassen.”

Gijsbert de Boer en Stefan Paap van CleanIT Solutions zijn erg enthousiast over de uitbreiding van hun activiteiten. “We werken al jaren nauw samen met Houwers Groep. De laatste jaren is de omslag van papier naar digitaal echt in volle vaart ingezet. Doordat we de kunde van Houwers Groep nu in huis hebben, kunnen we onze klanten nog betere en completere oplossingen bieden dan voorheen. Onze klanten kunnen nu voor alles op het gebied van voedselveiligheid bij ons terecht. Van registraties en inspecties tot advisering en slimme sensor based-oplossingen. Daar zijn we enorm trots op.”

Samen verder

Samen vormen de bedrijven een dynamische, innovatieve en toekomstbestendige eenheid. “Het is enorm prettig samenwerken met deze jonge club”, vertelt Houwers. Het team omarmt de samenwerking en synergie. “Vol ideeën en met een frisse blik gaan we de toekomst tegemoet.”

Zowel CleanIT Solutions BV als Houwers Groep BV blijven gewoon onder hun eigen naam bestaan. Gijsbert de Boer: “Beide bedrijven hebben een sterke identiteit en expertise. Voor onze klanten verandert er daarom administratief gezien niets. Maar ze gaan wel degelijk profiteren van alle voordelen die de samenvoeging ons biedt. Het wordt echt het beste van twee werelden onder één dak.”

Houwers Groep

Houwers Groep is specialist in inspecties, advies en trainingen op het gebied van HACCP. Het bedrijf in Geldermalsen bestaat ruim 30 jaar en is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie. Daarnaast is Houwers Groep door de NVWA geaccepteerd binnen het Checkpunt Voedselveiligheid-programma.

CleanIT Solutions

CleanIT Solutions bestaat sinds 2014 en is onder meer leverancier van CleanUpp, de slimme softwareoplossing voor digitale HACCP-registratie. CleanUpp wordt breed gebruikt door bedrijven en instellingen in Nederland, België en Frankrijk in de sectoren horeca, retail en gezondheidszorg.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?