Hulp FrieslandCampina bij energie-efficiëntie

FrieslandCampina en Bilfinger Efficiency zijn een strategisch partnerschap aangegaan voor het samen realiseren van de duurzame doelstellingen. Het gaat dan onder meer om een reductie van CO2-uitstoot met 40 kiloton en een verlaging van het energieverbruik. FrieslandCampina realiseert hiermee een energiebesparing van ruim 6 procent per productielocatie.

Dat meldt het zuivelconcern. FrieslandCampina schreef in het eerste kwartaal van 2015 een aanbesteding uit voor een energiereductieprogramma. Het Duitse Bilfinger Efficiency (moederbedrijf van het Nederlandse Tebodin) werd vervolgens geselecteerd om gezamenlijk het concept en het definitieve contract te ontwikkelen.

ENCORE

"Dit is een van de grootste opdrachten ooit verstrekt in de Europese voedingsmiddelenindustrie voor een energie-efficiëntieproject ", aldus Peter Eilers, Voorzitter van de Executive Board van Bilfinger Efficiency GmbH.

De eerste stap van de samenwerking wordt gezet in project 'ENCORE' (Energy Consumption Reduction and Efficiency). In de eerste fase hiervan worden maatregelen vastgesteld, opgesteld en toegepast om de energie-efficiëntie op vijftien productielocaties in Nederland en daarbuiten te verbeteren.

Klimaatneutrale productie

Het project maakt deel uit van de implementatie van FrieslandCampina’s duurzaamheidsstrategie. het zuivelconcern richt zich vanuit strategisch oogpunt op duurzaamheid en klimaatneutrale productie, onder meer via 'route2020' en de doelstelling om klimaatneutrale groei te realiseren.

Na ondertekening van de raamovereenkomst is de uitvoering van het optimaliseringsprogramma direct gestart. Hierbij zijn verschillende ondernemingen van Bilfinger betrokken, waaronder Tebodin (engineering & consultancy), dat onder meer verantwoordelijk wordt voor het projectmanagement.

Lees ook:

Lees ook
COV streeft naar duurzame arbeid in de vleessector

COV streeft naar duurzame arbeid in de vleessector

Zomer 2021 startte de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en haar leden na gesprekken met de toenmalige Ministers van LNV en SZW, vakbonden en de dierenbescherming met het initiatief ‘Naar duurzame arbeid in de vleessector’.

Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Online supermarkt Picnic voegt een dun beschermlaagje toe aan avocado’s om deze langer eetbaar te houden. De bescherming is een plantaardig product afkomstig uit de schillen, zaden en pulp van vruchten, dat wordt aangebracht door de Nederlandse leverancier. Klanten van Picnic kunnen de vruchten hierdoor langer gebruiken.

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...