Hygiëne centraal bij KSB tijdens Anuga Food Tec

Service Hygienepompen

Met de LSA-hygiënewerkplek (LSA = Life Science Applications) brengt KSB een nieuw ontwikkeld werkplekconcept dat uitsluitend voor het onderhoud aan levensmiddelenpompen is ingericht. De LSA-hygiënewerkplek onderscheidt zich door roestvrijstalen oppervlakken, gemakkelijk te reinigen werkbanken, gereedschappen en kleding voor exclusief gebruik op deze werkplek, alsmede de verwerking van uitsluitend FDA-goedgekeurde smeermiddelen. KSB toont deze werkplek op de stand tijdens Anuga Food Tec 2018 (Keulen). Tijdens de beursdagen voert een servicemonteur met regelmatige tussenpozen live op een dergelijke werkplek onderhoudswerkzaamheden uit aan een pomp.

Verder presenteert de pompenproducent ook de series hygiënische pompen Vitachrom, Vitacast, Vitalobe en Vitaprime. Deze voldoen aan alle eisen die aan kiemvrije processen worden gesteld. Aan de goede eigenschappen met betrekking tot CIP/SIP (Cleaning In Place/Steaming In Place) wordt vooral bijgedragen door de elektrolytisch gepolijste onderdelen die met het medium in aanraking komen en de toepassing van hoogwaardige roestvaststaalsoorten. Door de vele varianten kunnen met deze pompen alle taken worden uitgevoerd voor het transport van vloeibare of viskeuze levensmiddelen. De Vita-pompseries beschikken over alle in de branche gangbare certificaten en de toegepaste elastomeren voldoen aan FDA-standaarden.

Met de MyFlow Drive presenteert de pompenproducent uit Frankenthal een nieuwe slimme aandrijfoplossing voor ongeregelde pompen. De nieuwe aandrijving is geschikt voor Industrie 4.0 en biedt de mogelijkheid een gewenst motortoerental individueel in te stellen. Dat levert de gebruiker planningszekerheid, omdat het met enkele handelingen mogelijk is de volumestroom van de pompen te verhogen of te verlagen. Bovendien kan de IE5 synchrone reluctantiemotor in bijna alle bestaande stroomnetten worden ingezet; de bedrijfsspanning wordt geregeld door een op de motor gemonteerde minimum-frequentieomvormer. Dat biedt voordelen voor installatiebouwers die wereldwijd opereren: zij hoeven vanaf nu bij de keuze van de pomp geen rekening meer te houden met de lokale netspanning.

Tot slot presenteert KSB op de Anuga Food Tec 2018 behalve de Hera-BD schuifafsluiters en Isoria vlinderkleppen ook membraanafsluiters van de serie SISTO-C. De componenten hiervan bestaan uitsluitend uit hoog-gelegeerde austenitische materialen. De huizen hebben geen dode ruimte en kunnen worden gereinigd zonder dat residu’s achterblijven. Door de speciale constructie met meervoudige combi-ventielen zijn zeer complexe membraanafsluiters zonder dode ruimte mogelijk.

 
Lees ook
Perslucht en hygiëne: dit kan er mis gaan

Perslucht en hygiëne: dit kan er mis gaan

De zuiverheid van de perslucht kan invloed uitoefenen op de voedselveiligheid van voedingsmiddelen. Hoe zorg je voor voldoende zuivere perslucht? Project engineer energy efficiency Roy Schep van SMA Pneumatics geeft praktische tips. Verschillende kwaliteitssystemen blijven vaag over de kwaliteit van perslucht. In de praktijk komt Schep de nodige voorbeelden...

Verbetering hygiëne roodvleessector

Verbetering hygiëne roodvleessector

De NVWA Naleefmonitor voor slachthuizen moest vooruitgang brengen bij de door schandalen geplaagde vleessector. De hygiëne in de roodvleesbranche blijkt sinds de uitvoering op veel punten verbeterd.

Luchtfilternorm uit 2016 vaak nog onbekend bij bedrijven

Luchtfilternorm uit 2016 vaak nog onbekend bij bedrijven

Eind 2016 werd de norm EN ISO16890 voor luchtfilters geïntroduceerd. Maar helaas weten veel gebruikers ruim twee jaar na invoering niet welke filterklasse zij nu nodig hebben. Martijn Lampe van Lampe Filtex legt het haarfijn uit. Na het aflopen van de overgangstermijn op 1 juli 2018 is de oude norm EN 779 ongeldig. Niet erg, vindt Martijn Lampe,...