Hygiënespecial 2019

zeep-hygiene

Binnenkort komt EVMI weer met een gloednieuwe Hygiënespecial. Daarin leest u over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen.

Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent moet overal rekening mee houden. Dat is lang niet altijd eenvoudig. Ondanks alle inspanningen van producenten neemt het aantal recalls van voedingsmiddelen jaarlijks toe, net als het aantal voedselvergiftigingen dat wordt gemeld. Het laat zien hoe belangrijk – en hoe ingewikkeld – hygiëne is voor onze voedselveiligheid.

We belichten het onderwerp hygiëne van alle kanten, we vragen overheidsinstanties, laboratoria, universiteiten en verschillende bedrijven naar hun visie en hun producten. Van vloeren tot machines, van kleding tot training en apps; de Hygiënespecial houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

We vertellen ook graag het verhaal van bedrijven en partijen die zich dagelijks met hygiëne bezighouden. Wilt u nog deelnemen, wij nodigen u van harte uit om uw verhaal te vertellen of uw advertentie te plaatsen.

De special is een bijlage bij (onder andere) EVMI editie 3 2019.

Meer over
Lees ook
Belgen ontrafelen de biofilm

Belgen ontrafelen de biofilm

Een sluipmoordenaar, zo wordt de biofilm met recht genoemd. Deze bacteriepakketjes hechten zich aan oppervlakken in de productielijn, zijn moeilijk op te sporen en kunnen een gangbaar reinigingsproces weerstaan. Het Belgische Instituut voor Landbouw- Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en KU Leuven brengen de risico’s in kaart en zoeken naar...

NVWA: Pluimveeslachthuizen moeten hygiënischer werken

NVWA: Pluimveeslachthuizen moeten hygiënischer werken

Vorige week werd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de naleefmonitor over de roodvleessector gepubliceerd, nu is ook de naleefmonitor voor pluimveeslachterijen bekend. Volgens de NVWA laat de pluimveesector steken vallen op het gebied van hygiëne. Over het algemeen houden deze grote pluimveeslachthuizen zich goed aan de regels...

Goede voedselveiligheid en dierenwelzijn in Nederlandse slachthuizen

Goede voedselveiligheid en dierenwelzijn in Nederlandse slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft deze week de naleefmonitor gepubliceerd voor de eerste helft van 2018. Hierin staat beschreven dat de 23 grote Nederlandse roodvleesslachthuizen zich goed houden aan de regels voor voedselveiligheid en dierenwelzijn. De roodvleesslachthuizen slachten en verwerken dieren en vlees van varkens,...