Hygiënespecial 2019
Binnenkort komt EVMI weer met een gloednieuwe Hygiënespecial. Daarin leest u over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen.
Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent moet overal rekening mee houden. Dat is lang niet altijd eenvoudig. Ondanks alle inspanningen van producenten neemt het aantal recalls van voedingsmiddelen jaarlijks toe, net als het aantal voedselvergiftigingen dat wordt gemeld. Het laat zien hoe belangrijk – en hoe ingewikkeld – hygiëne is voor onze voedselveiligheid.
We belichten het onderwerp hygiëne van alle kanten, we vragen overheidsinstanties, laboratoria, universiteiten en verschillende bedrijven naar hun visie en hun producten. Van vloeren tot machines, van kleding tot training en apps; de Hygiënespecial houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
We vertellen ook graag het verhaal van bedrijven en partijen die zich dagelijks met hygiëne bezighouden. Wilt u nog deelnemen, wij nodigen u van harte uit om uw verhaal te vertellen of uw advertentie te plaatsen.
De special is een bijlage bij (onder andere) EVMI editie 3 2019.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Hoe kunnen sensoren worden geïntegreerd in hygiënische processen?
Voor niveau- en drukmeetsensoren en niveauschakelaars biedt VEGA een gestandaardiseerd hygiënisch adapterconcept dat voldoet aan EG 1935/2004, FDA, EHEDG en 3-A. Of het nu gaat om een metallische afdichting of om een O-ringafdichting: De sensoren passen op alle standaard hygiënische armaturen en zijn daarmee uitstekend geschikt voor gebruik in de...
Pronomar draagt bij aan hygiëne maatregelen rondom COVID-19
De voedingsmiddelenindustrie is een van de branches waar hygiëne aan zeer strikte eisen gebonden is. Helemaal sinds de komst van het COVID-19 virus kent dit een nieuw hoogtepunt en worden bedrijven geacht alle richtlijnen en voorschriften voor hygiëne aan te scherpen. Zo merkt Pronomar, leverancier van droogsystemen, een toenemende interesse van voedingsmiddelenbedrijven...
Schone bakkerij vereist maatwerk
Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen vond enkele verbeterpunten. Betere samenwerking tussen producent, machinebouwer en schoonmaakbedrijf kan volgens haar de productverspilling als...