IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

Universiteit Twente wikimedia

Foto: Wikimedia Commons

IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.

IamFluidics en Universiteit Twente ontwikkelden samen een energiezuinige technologie voor de productie van duurzame microcapsules. De capsules vormen de basis voor een aantal producten in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld om natuurlijke vitamines en gemodificeerde voedingsstoffen langer houdbaar te maken.

Het project ontving een financiële bijdrage uit het Europese subsidieprogramma dat geld beschikbaar stelt voor het herstel van de economie van de gevolgen van corona. De nadruk ligt hierbij op investeringen in innovatieve technieken en processen op het gebied van digitaliseren en duurzaamheid. Door het toegekende geld aan onderzoeksfaciliteiten kunnen MKB-bedrijven nieuwe ideeën en producten testen en verder ontwikkelen.

Bron: Provincie Overijssel

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Onderzoek naar mogelijkheden productie van duurzaam kweekvlees in Europa

Onderzoek naar mogelijkheden productie van duurzaam kweekvlees in Europa

RESPECTfarms gaat onderzoeken of het mogelijk is om op een duurzame manier vlees te produceren op boerderijen zonder daar dieren voor te doden. Met hulp en subsidie uit Europa en steun van verschillende partners wordt in januari 2023 gestart met een haalbaarheidsstudie.

ICL investeert in fermentatieproces voor nieuwe eiwitten van startup Arkeon

ICL investeert in fermentatieproces voor nieuwe eiwitten van startup Arkeon

Het Israëlische bedrijf ICL investeert met ICL’s Planet Startup Hub €2,75 miljoen in de Oostenrijkse startup Arkeon. Arkeon heeft een innovatief fermentatieproces ontwikkeld dat volledig aanpasbare eiwitingrediënten creëert door CO2 op te vangen en om te zetten in proteïnogene aminozuren die nodig zijn voor menselijke voeding. Deze alternatieve eiwitten...

Food-studenten Inholland ontwikkelen nieuwe innovatieve producten

Food-studenten Inholland ontwikkelen nieuwe innovatieve producten

De interne minor van de vierdejaars studenten Food Commerce and Technology in Delft en Amsterdam leverde dit jaar zes nieuwe foodondernemingen op, waaronder een frikandel van oesterzwammen en een taartbodem waarin de reststroom van koffie is verwerkt.