IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

11 mei 2022 Redactie Food

Foto: Wikimedia Commons

IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.

IamFluidics en Universiteit Twente ontwikkelden samen een energiezuinige technologie voor de productie van duurzame microcapsules. De capsules vormen de basis voor een aantal producten in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld om natuurlijke vitamines en gemodificeerde voedingsstoffen langer houdbaar te maken.

Het project ontving een financiële bijdrage uit het Europese subsidieprogramma dat geld beschikbaar stelt voor het herstel van de economie van de gevolgen van corona. De nadruk ligt hierbij op investeringen in innovatieve technieken en processen op het gebied van digitaliseren en duurzaamheid. Door het toegekende geld aan onderzoeksfaciliteiten kunnen MKB-bedrijven nieuwe ideeën en producten testen en verder ontwikkelen.

Bron: Provincie Overijssel

Altijd op de hoogte blijven?