IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

Universiteit Twente wikimedia

Foto: Wikimedia Commons

IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.

IamFluidics en Universiteit Twente ontwikkelden samen een energiezuinige technologie voor de productie van duurzame microcapsules. De capsules vormen de basis voor een aantal producten in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld om natuurlijke vitamines en gemodificeerde voedingsstoffen langer houdbaar te maken.

Het project ontving een financiële bijdrage uit het Europese subsidieprogramma dat geld beschikbaar stelt voor het herstel van de economie van de gevolgen van corona. De nadruk ligt hierbij op investeringen in innovatieve technieken en processen op het gebied van digitaliseren en duurzaamheid. Door het toegekende geld aan onderzoeksfaciliteiten kunnen MKB-bedrijven nieuwe ideeën en producten testen en verder ontwikkelen.

Bron: Provincie Overijssel

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Food-studenten Inholland ontwikkelen nieuwe innovatieve producten

Food-studenten Inholland ontwikkelen nieuwe innovatieve producten

De interne minor van de vierdejaars studenten Food Commerce and Technology in Delft en Amsterdam leverde dit jaar zes nieuwe foodondernemingen op, waaronder een frikandel van oesterzwammen en een taartbodem waarin de reststroom van koffie is verwerkt.

Webinar Foodvalley NL over het upcyclen van reststromen

Webinar Foodvalley NL over het upcyclen van reststromen

Het ‘upcyclen’ van zijstromen van landbouw- en voedselproductie, is een van de meest effectieve technologische oplossingen om voldoende en verantwoord voedsel te produceren voor een groeiende wereldbevolking. Er zijn al veel technologische innovaties in ontwikkeling om deze zijstromen te benutten voor voedingsingrediënten en -producten, maar een van...

Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Innovatieve eiwitbronnen zoals kikkererwten, soja, insecten, algen en zelfs bacteriën en schimmels zullen in de toekomst een grotere rol spelen binnen een gevarieerd voedingspatroon. Er ontbreekt echter nog kennis en procesexpertise om deze nieuwe soorten eiwitten succesvol te verwerken in voedingsproducten. Daar komt verandering in met de nieuwe eiwitverwerkingslijn...