IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

Universiteit Twente wikimedia

Foto: Wikimedia Commons

IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.

IamFluidics en Universiteit Twente ontwikkelden samen een energiezuinige technologie voor de productie van duurzame microcapsules. De capsules vormen de basis voor een aantal producten in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld om natuurlijke vitamines en gemodificeerde voedingsstoffen langer houdbaar te maken.

Het project ontving een financiële bijdrage uit het Europese subsidieprogramma dat geld beschikbaar stelt voor het herstel van de economie van de gevolgen van corona. De nadruk ligt hierbij op investeringen in innovatieve technieken en processen op het gebied van digitaliseren en duurzaamheid. Door het toegekende geld aan onderzoeksfaciliteiten kunnen MKB-bedrijven nieuwe ideeën en producten testen en verder ontwikkelen.

Bron: Provincie Overijssel

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Het Israëlische bedrijf Gavan Technologies heeft een nieuwe methode ontwikkeld om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren. De eiwitten behouden daarbij hun oorspronkelijke vorm en alle voedings- en functionele eigenschappen.

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Op 14 juni organiseerde FICA de zesde editie van het FICA Summer Event in Amsterdam. Tijdens dit event kwamen 15 groepen studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland, bedrijven uit het werkveld, docenten, lectoren, practoren en een jurypanel samen. De afgelopen zes maanden hebben de tweedejaarsstudenten gewerkt aan...