IFFI legt ingrediënten bloot

IFFI Event

Ingredients For Food Innovators (IFFI) is het Nederlandse netwerk voor senior managers in de voedingsmiddeleningrediënten-industrie. Op 3 november 2017 organiseert IFFI het evenement 'Ingredients exposed'. Is transparantie de sleutel om het vertrouwen van consumenten en ketenpartners te winnen en vast te houden? Sprekers uit andere sectoren zullen het belang van communicatie duidelijk maken.

Managen van voedselveiligheid

Globalisering en de integratie van productieketens maken het wereldwijd managen van voedselveiligheid, kwaliteit en voedselintegriteit complex. Daarom investeren voedingsmiddelenproducenten in traceerbaarheid, ketenoptimalisatie, hogere voedselveiligheid en betere voedselkwaliteit. Ze doen dat met nieuwe productiemethoden, technologieën en wetenschappelijke kennis.

Investeren in communicatie is voor dat verhaal net zo belangrijk, vindt IFFI. Moderator Michiel Peereboom zal sprekers en publiek uitdagen de centrale vraag te beantwoorden: is transparantie de sleutel om het vertrouwen van consumenten en ketenpartners te winnen en vast te houden? Microbioloog, columnist en schrijver Rosanne Hertzberger is een keynote spreker op deze dag.  Andere sprekers zijn Janneke Eigeman, teamleider communicatie van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, en Francois de Bie, voorzitter van de European Bioplastic Organisation.

Centrale vragen

Tijdens het IFFI Ingredients Event staan de volgende vragen centraal:

  • Hoeveel informatie over jouw producten en poductieproces moet je prijsgeven om het vertrouwen van de consument en ketenpartner vast te houden?
  • Hoe kunnen openheid en transparantie bijdragen aan het winnen en behouden van het vertrouwen van de aandeelhouders?
  • Wat is jouw definitie van transparantie?
  • Hoe kun je tegemoet komen aan de hogere kwaliteits- en veiligheidseisen in een markt die steeds complexer wordt en minder grenzen heeft?
  • De termen duurzaamheid en verantwoordelijk ondernemerschap worden steeds algemener. Hoe kun je jezelf toch onderscheiden op deze gebieden?
  • Kunnen we de wereldbevolking in 2050 nog voeden zonder gebruik te maken van toevoegings- en conserveringsmiddelen?
 
Lees ook
Gebrek aan transparantie bij Wageningen University wordt hersteld

Gebrek aan transparantie bij Wageningen University wordt hersteld

Begin november publiceerde Foodwatch een onderzoeksrapport waarin staat vermeld dat bijna de helft van de 24 bijzonder hoogleraren voeding van Wageningen University & Research (WUR) niet transparant zijn over hun nevenwerkzaamheden. De WUR erkent de constatering van Foodwatch en past de tekortkomingen aan.

Wat kan de voedingsindustrie leren van de coronacrisis?

Wat kan de voedingsindustrie leren van de coronacrisis?

De Technische Unie verzorgde begin september een webinar over de lessen die de voedselindustrie kan leren van COVID-19. De Technische Unie is de grootste Nederlandse groothandel voor de industrie op het gebied van Maintenance, Repair en Overhaul (MRO) en Original Equipment Manufacturing (OER). Wouter Burggraaf, de eigenaar van adviesbureau Burggraaf...

‘Een audit is geen straf’

‘Een audit is geen straf’

De effectiviteit van het kwaliteitssysteem van je bedrijf bepalen, en kijken in hoeverre wordt voldaan aan eisen van klanten en wet- en regelgeving. Dat kan door middel van een audit: een systematisch en onafhankelijk onderzoek. “Een audit is geen straf, maar een manier om te kijken welke verbeterpunten er mogelijk zijn”, aldus Jeroen Hendrickx...