IFFI Masterclass: Meer met minder suiker

EVMI_IFFI Masterclass

Ingredients For Food Innovators organiseert op donderdag 28 en vrijdag 29 juni een masterclass Innovations met als thema: Sweet Reductions - Less is more. Geheel gewijd aan het verminderen van het gebruik van suiker in de voedingsmiddelenindustrie.

IFFI Masterclass

Drie keer per jaar organiseert het IFFI masterclasses voor leden en niet-leden en de editie van eind juni draait om suiker: waar staan we nu en wat ligt er in het verschiet? Producenten van eindproducten en ingrediënten delen hun ervaringen met het verminderen van suiker in voeding zonder dat smaak en textuur in gevaar komen. Na afloop van de presentaties is er steeds gelegenheid om met collega’s uit de ingrediëntenindustrie van gedachten te wisselen.

Het IFFI heeft FrieslandCampina, KraftHeinz en Peijnenburg bereid gevonden hun ervaringen te presenteren. Op vrijdagochtend laat Meester Boulangier en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven zien, hoe hij in zijn ambachtelijke bakkerij het ‘minder is meer’-principe hanteert op het gebied van suiker. De masterclass vindt beide dagen ook plaats bij Robèrt en zijn nieuwste onderneming, Kafé Van Leer in Oisterwijk. 

Voor wie?

Innovatie/R&D managers, market intelligence en marketing managers, business development en consumer insight managers, product development specialisten, proces- en applicatietechnologen en medewerkers uit de ingrediëntenindustrie die geïnteresseerd zijn in innovatieve methoden om minder suiker te gebruiken, zijn van harte welkom. 

Kijk voor het volledige programma en om u aan te melden op deze pagina van het IFFI.

Lees ook
'Mbo'ers zijn keihard nodig'

'Mbo'ers zijn keihard nodig'

Binnenkort opent de Food Innovation Academy de deuren in Vlaardingen. FrieslandCampina, Meneba, Royal Steensma en Verstegen voerden ruim vijf jaar geleden de eerste verkennende gesprekken voor de nieuwe food-opleiding. ‘Opleidingen misten een link met de praktijk op de werkvloer.’ FrieslandCampina was een van de drijvende krachten achter...

Verband tussen bewerkt voedsel en obesitas aangetoond

Verband tussen bewerkt voedsel en obesitas aangetoond

Vorige week publiceerde een groep onderzoekers onder leiding van Kevin Hall een onderzoek met snoeiharde conclusies: sterk bewerkt voedsel zorgt voor een hogere calorie-intake. Het zou een verklaring zijn voor de obesitas-epidemie die woedt sinds de opmars van industrieel voedsel. We lichten het onderzoek kort uit. Veel wetenschappers...

Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt

Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt

Chr. Hansen heeft een nieuwe bacteriecultuur op de markt gebracht waarmee producenten zoetere yoghurt kunnen maken. Daardoor hoeven achteraf minder suikers te worden toegevoegd. De nieuwe bacteriecultuur, die van Chr. Hansen de lieftallige naam Sweety Y-1 kreeg, zou volgens het bedrijf voor minder verzuring zorgen gedurende de houdbaarheid van de...