Iglo krijgt nieuwe eigenaar

21 april 2015

Kapitein Iglo krijgt opnieuw een nieuwe thuishaven. Investeringsmaatschappij Permira verkoopt de diepvriesfabrikant aan het aan de Londense beurs genoteerde Nomad.

Dat heeft Permira bekendgemaakt. Naast het bedrag van 2,6 miljard euro krijgt Permira een belang van 9 procent in Nomad Foods Limited.

Nomad

Nomad is in april 2014 opgericht. De onderneming wil andere bedrijven overnemen en stelt zich daarbij niet tot een bepaalde sector te beperken.

CEO van Iglo Group Elio Leoni Sceti vertrekt eind juni om een andere onderneming te gaan leiden. Hij blijft echter wel betrokken als Non-Executive Director van de raad van bestuur van Nomad.

 Overgenomen in 2006

Permira kocht Iglo in augustus 2006 van Unilever voor 1,8 miljard euro. In 2010 werd ook Findus, de Italiaanse diepvriestak van Unilever bij Iglo gevoegd. Met die transactie was 805 miljoen euro gemoeid.

Iglo Group had in 2014 een omzet van 1,5 miljard euro en een EBITDA van 306 miljoen euro. Iglo is in Europa de grootste producent van diepvriesproducten. Het bedrijf stelt marktleider te zijn in zeven van de twaalf landen waarin het actief is.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?