IJs gemaakt van algen

27 september 2022 Saskia Jabaaij

Foto: Jerom Rozendaal 

Kris en Ginny van Hoeveproducten Heirbaut in Temse hebben gekozen voor een meer circulaire bedrijfsvoering. Onderdeel hiervan is de algenteelt die ze willen gebruiken om aan levensmiddelen toe te voegen als verrijking. Afgelopen zomer hebben ze dan ook een algenijsje op de markt gebracht.

Kris en Ginny vonden het zonde om de CO2 die vrijkwam van de vergisting van koeienmest in de lucht te laten verdwijnen. De algen kunnen deze CO2 gebruiken voor fotosynthese en kunnen hierdoor groeien. In het kader van de circulaire bedrijfsvoering worden deze algen ook weer gebruikt. Kris en Ginny willen de algen namelijk gebruiken om levensmiddelen te verrijken. Algen bevatten vitamines, eiwitten en antioxidanten waardoor ze het idee kregen om ze toe te voegen aan levensmiddelen als een soort supplement om de voeding gezonder te maken.

Afgelopen zomer hebben ze dan ook een algenijsje op de markt gebracht. Het ijsje bestaat voor 2 á 3 procent uit algen en is groen van kleur.

Klik hier voor meer informatie over Hoeveproducten Heirbaut en hun circulaire bedrijfsvoering.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?