IJshoorntje van broodresten wint prijs

4 mei 2016

Specornoos, een ijshoorntje met speculoossmaak gemaakt met broodresten, heeft in België de Ecotrophelia-prijs voor studenten van het hoger onderwijs gewonnen. Het team van de Université Libre de Bruxelles won de nationale editie van deze innovatiewedstijd.

Dat meldt Fevia, de Belgische Federatie voedingsindustrie. Een vakjury koos uit dertig ingezonden producten voor de innovatiewedstrijden behalve de winnaars in het hoger onderwijs ook winnaars in het Nederlandstalige middelbaar onderwijs en in het Franstalige middelbaar onderwijs.

Gezondheid en doelgroepgericht

De deelnemende teams zetten opvallend vaak in op gezondheid, onder meer door meer vezels en groenten te gebruiken. Ook aangepaste voeding voor specifieke doelgroepen, zoals voor mensen met een gluten- of lactose-intolerantie, is een duidelijke trend.

De prijs voor Nederlandstalig middelbaar onderwijs ging naar “Red Nature”: een cider van rabarber en rode vruchten van een team van het Atheneum Avelgem.

Vegan Candy en Pom-T

Voor scholieren uit het Franstalig middelbaar onderwijs viel de prijs op twee teams.

Het team van l’Athénée Royal Thomas Edison uit Moeskroen won met “Vegan Candy”: artisanale bonbons op basis van groenten en fruit en zonder additieven.

Het team van l’Institut Technique de la Communauté Française was winnaar met “Pom-T”: een warme drank met een infusie op basis van appelresten.

Met de innovatiewedstrijden wil de sector in België jongeren motiveren om te kiezen voor een carrière in de voedingsindustrie en mee te werken aan de voeding van de toekomst.

Lees ook:

Wageningenteam wint met tempeh-drankje (10 juni 2015)
  • KROKi wint voorronde Ecotrophelia (6 juni 2014)
  •  

    Altijd op de hoogte blijven?