Ik Kies Bewust start special gezondere voeding

Stichting Ik Kies Bewust komt met een special voor consumenten over gezondere voeding. Dit blad, Gezonder Mag., wordt vanaf 23 januari in een oplage van 2,5 miljoen bijgevoegd bij diverse dagbladen.

In de special staat diverse tips en weetjes over gezondere voeding, om consumenten op deze manier handvatten te bieden om gemakkelijker voor gezond te kiezen.

Er is extra aandacht voor verse groenten en fruit. Gezonder Mag. is ook digitaal beschikbaar op website gezondermag.nl.

Bastiaan Ragas

Op de cover staat theaterproducent, schrijver en acteur Bastiaan Ragas. In een interview geeft hij aan hoe belangrijk gezondere voeding is voor hem.

“In de supermarkt let ik vooral op vers en biologisch, maar ook op het Vinkje. Ik denk dat hiermee een bewustwordingsproces in gang wordt gebracht”, zegt hij in Gezonder Mag.

Ook het Voedingscentrum, de Hartstichting, het CBL en GroentenFruis Huis zijn betrokken bij de special.

Lees ook:

Lees ook
RIVM stelt PFAS-normen oppervlaktewater bij

RIVM stelt PFAS-normen oppervlaktewater bij

Het RIVM heeft nieuwe PFAS-normen berekend voor oppervlaktewater. Het uitgangspunt hierbij was dat mensen hun leven lang vis uit oppervlaktewater moeten kunnen eten, zonder teveel PFAS binnen te krijgen.

Inzicht in verkoop producten Schijf van Vijf

Inzicht in verkoop producten Schijf van Vijf

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil de verkoop van de Schijf van Vijf-producten beter in beeld brengen. Het RIVM en het Voedingscentrum adviseren daarom om de Levensmiddelendatabank, waarin is vastgelegd of producten binnen de Schijf van Vijf vallen, te koppelen aan de verkoopcijfers.

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Het Diabetes Fonds pleit bij het kabinet voor een snelle invoering van belasting op suikerrijke dranken. Een meerderheid van de Nederlandse jongeren drinkt frisdranken in hoeveelheden die de kans op ernstig overgewicht en diabetes type 2 vergroten, meldt de patiëntenorganisatie.