Ik Kies Bewust start special gezondere voeding

evmi-gezondermag

Stichting Ik Kies Bewust komt met een special voor consumenten over gezondere voeding. Dit blad, Gezonder Mag., wordt vanaf 23 januari in een oplage van 2,5 miljoen bijgevoegd bij diverse dagbladen.

In de special staat diverse tips en weetjes over gezondere voeding, om consumenten op deze manier handvatten te bieden om gemakkelijker voor gezond te kiezen.

Er is extra aandacht voor verse groenten en fruit. Gezonder Mag. is ook digitaal beschikbaar op website gezondermag.nl.

Bastiaan Ragas

Op de cover staat theaterproducent, schrijver en acteur Bastiaan Ragas. In een interview geeft hij aan hoe belangrijk gezondere voeding is voor hem.

“In de supermarkt let ik vooral op vers en biologisch, maar ook op het Vinkje. Ik denk dat hiermee een bewustwordingsproces in gang wordt gebracht”, zegt hij in Gezonder Mag.

Ook het Voedingscentrum, de Hartstichting, het CBL en GroentenFruis Huis zijn betrokken bij de special.

Lees ook:

Lees ook
Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde vorige week het platform ‘Zeker Gezond’. Het bestaat uit een app en website die, naast duizend recepten, ook informatie bevatten over gezonde voeding. De ontwikkelingskosten, €550.000, leiden tot ophef in het Vlaams Parlement, schrijft De Tijd.Het platform moet een alternatief zijn...

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Beweeglabels beïnvloeden je koop- en eetkeuze

Onderzoek door de Engelse universiteit van Loughborough laat zien dat consumenten minder calorieën eten als er beweeglabels op de etiketten van voedingsmiddelen staan. Beweeglabels maken etiketten begrijpelijker en laten in een oogopslag zien hoeveel je moet bewegen om een blikje frisdrank of een reep chocolade te verbranden. Calorieën...