Ikea haalt donuts uit schappen

Ikea haalt per direct alle donuts uit de Nederlandse vestigingen. Dit omdat de THT-datum ontbreekt, waardoor verwarring kan ontstaan over de houdbaarheid.

Dat bleek na vragen van Omroep West. Een code op een felgekleurde sticker is níet de uiterste houdbaarheidsdatum maar een code die aangeeft wanneer de donuts uit de vriezer zijn gehaald.

Zo betekent 28-01-11 dat de partij in week 28, op de eerste dag om 11 uur is ontdooid. Omdat een houdbaarheidsdatum verder ontbreekt, kunnen consumenten denken dat de uiterste houdbaarheidsdatum 28 januari 2011 is.

De donuts zijn volgens Ikea tot 3 dagen na aankoop houdbaar, maar dit staat dus niet op de verpakking. "Om misverstanden te voorkomen, hebben we besloten om per direct geen donuts meer te verkopen", aldus een woordvoerder.

Ikea benadrukt dat met de donuts zelf niets mis is. Klanten die de donuts gekocht hebben, kunnen de producten( of alleen de verpakking) terugbrengen en krijgen dan het aankoopbedrag terug.

Lees ook:

Paardenvlees in gehaktballetjes Ikea (25 februari 2013)

Recall Lidl om Nederlandse verpakking (24 februari 2009)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood gaat vanaf vrijdag 1 juli van kracht. Daarmee kan de consument voortaan aan de naam van het brood direct zien om welk soort brood het gaat: wit, bruin of volkoren.

Hoge kwaliteit etikettering steeds meer een must

Hoge kwaliteit etikettering steeds meer een must

Een etiket bevat dé informatie die een consument nodig heeft voor het maken van een aankoop. Best belangrijk dus dat een etiketteringsproces goed is ingericht. Niet alleen voor de consument, maar ook voor de tracebility van het product en de ingrediënten.

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

De Consumentenbond vindt dat alcoholfabrikanten niet transparant zijn over hun drank. Op het etiket ontbreken vaak de ingrediënten en voedingswaarde, zoals het aantal calorieën en het suikergehalte. Daarom roept de Consumentenbond op tot verplichte etikettering op alcohol.