Informatie over eetbare insecten

11 september 2017

Een belangrijke voedselbron voor de toekomst zijn insecten. Het aantal insectenkwekers groeit, in 2017 waren er 200 nieuwe startups. Vanwege de behoefte aan goede informatie komt Wageningen Academic Publishers met een boek, e-learning en een site over eetbare insecten en hun kweek.

Het boek 'Insects as food and feed: from production to consumption' behandelt de levenswijze en kweek van eetbare insecten en geeft de nieuwste inzichten in het vakgebied. Bij het boek hoort een gratis toegankelijke e-learning over eetbare insecten.

Website

Daarnaast is er de website Insects as Food and Feed. Hier staan scherpe 360-graden macrofoto's van insecten. De foto's geven liefhebbers en potentiële kwekers een goed beeld van de herkenningspunten van elk insect. Ook kan de bezoeker met de e-learning de kennis testen over het boek. Er komt directe feedback op de antwoorden.

De website is ontwikkeld door een team bestaande uit Wageningen Academic Publishers, AgriHolland, fotograaf Hans Smid en editors Arnold van Huis en Jeff Tomberlin. De website is vrij toegankelijk dankzij een subsidie van de Uyttenboogaart-Eliasen Stichting.

Bron: AgriHolland

Altijd op de hoogte blijven?