ING op Food Technology: Duurzaamheid verankeren in je businessmodel

FT

Verduurzaming is een belangrijke stap voor vrijwel alle Nederlandse ondernemers, maar hoe veranker je duurzaamheid in je businessmodel? Ceel Elemans, Sector Banker Food & Agri bij ING, volgt de ontwikkelingen en vertelt erover tijdens Food Technology.

elemans

Op dag 1 van Food Technology houdt Ceel Elemans een korte, maar krachtige lezing: Verankering van duurzaamheid in uw businessmodel. Als Sector Banker Food & Agri bij ING volgt Elemans ontwikkelingen in de Food & Agri sector en duidt deze voor interne en externe netwerken. Tijdens zijn talk komen de volgende onderwerpen langs: 

  • Inspelen op Climate Change. Green Deal, ‘Fitfor55’-plan, Klimaatwet, EUgedragscode gezonde en duurzame voedselketen
  • Gevolgen voor Nederlandse ondernemers; keuzes maken en verduurzaming is niet meer vrijblijvend. Korte en langetermijn effecten
  • Vermogensverschaffers stellen steeds meer eisen
  • ING onderzoeken onder bedrijven: sinds de coronacrisis vindt er versnelling plaats op duurzaamheid (green recovery)
  • Ook ING moet haar lening portefeuille vergroenen; hoogste impact op broeikasgasreductie. ECB gaat daar krachtig op sturen. Toetreding ING tot de Net-Zero-Banking-Alliance

De lezing van Ceel Elemens is op dag 1 van Food Technology, om 14:15 uur in zaal 2. Bekijk hier het hele programma van die dag.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Lees ook
Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consumenten zijn vaker bereid een meerprijs voor biologische producten te betalen na uitleg over wat biologisch betekent, blijkt uit onderzoek van Future of Food Institute. De positieve houding ten opzichte van biologische levensmiddelen steeg na een uitleg bij respondenten van 52 naar 75 procent.

Laatste EVMI van 2021 gelanceerd als digitaal magazine

Laatste EVMI van 2021 gelanceerd als digitaal magazine

We gaan duurzaam het jaar uit met de digitale editie van EVMI 8. Via de link hieronder lees je het magazine direct. Duurzaamheid is altijd een belangrijk thema voor EVMI, maar in deze editie staat er een extra spotlight op.

Holland Malt start met emissievrije mouterij

Holland Malt start met emissievrije mouterij

Holland Malt startte 7 december met de realisatie van een emissievrije mouterij in Eemshaven, provincie Groningen. Dankzij een nieuw warmtesysteem hoeft de mouterij geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen, biomassa of andere energiebronnen die voor schadelijke uitstoot zorgen. Vanaf 2024 is het systeem volledig operationeel.