ING op Food Technology: Duurzaamheid verankeren in je businessmodel

FT

Verduurzaming is een belangrijke stap voor vrijwel alle Nederlandse ondernemers, maar hoe veranker je duurzaamheid in je businessmodel? Ceel Elemans, Sector Banker Food & Agri bij ING, volgt de ontwikkelingen en vertelt erover tijdens Food Technology.

elemans

Op dag 1 van Food Technology houdt Ceel Elemans een korte, maar krachtige lezing: Verankering van duurzaamheid in uw businessmodel. Als Sector Banker Food & Agri bij ING volgt Elemans ontwikkelingen in de Food & Agri sector en duidt deze voor interne en externe netwerken. Tijdens zijn talk komen de volgende onderwerpen langs: 

  • Inspelen op Climate Change. Green Deal, ‘Fitfor55’-plan, Klimaatwet, EUgedragscode gezonde en duurzame voedselketen
  • Gevolgen voor Nederlandse ondernemers; keuzes maken en verduurzaming is niet meer vrijblijvend. Korte en langetermijn effecten
  • Vermogensverschaffers stellen steeds meer eisen
  • ING onderzoeken onder bedrijven: sinds de coronacrisis vindt er versnelling plaats op duurzaamheid (green recovery)
  • Ook ING moet haar lening portefeuille vergroenen; hoogste impact op broeikasgasreductie. ECB gaat daar krachtig op sturen. Toetreding ING tot de Net-Zero-Banking-Alliance

De lezing van Ceel Elemens is op dag 1 van Food Technology, om 14:15 uur in zaal 2. Bekijk hier het hele programma van die dag.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Lees ook
Lezing op Food Technology: corona en voedselfraude

Lezing op Food Technology: corona en voedselfraude

“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins. Tijdens dag 2 van Food Technology vertelt de expert hoe je voedselfraude kunt herkennen, inclusief tips om het tegen te gaan.

Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Een pilot-project met als doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot bij FrieslandCampina in Veghel. Hoe verloopt zo'n pilot? Wat zijn de resultaten en welke lessen kunnen we eruit halen? Dat vertellen Ben Nissen en Bas Derissen tijdens hun lezing op Food Technology.

Keep Food Simple geeft seminar tijdens Food Technology

Keep Food Simple geeft seminar tijdens Food Technology

Tijdens Food Technology is het podium van zaal 1 deels gereserveerd voor de not-for-profit organisatie Keep Food Simple. Tijdens het seminar Onbenutte plantaardige grondstoffen verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen draait alles om manieren om minder afval te produceren in de tomaten- en artisjokkenteelt.