Inga Blokker nieuwe directeur van FSIN

inga blokker

FoodService Instituut Nederlands (FSIN), het grootste voedsel kennisinstituut van Nederland, heeft per 1 mei een nieuwe directeur. Inga Blokker (zie foto) volgt Jan-Willem Grievink op, die met pensioen gaat. 

Sinds 2017 is Blokker directeur van The Food Research Company, de organisatie die zowel de research, de rapporten als de evenementen van het FSIN verzorgt. Blokker wil met haar aanstelling tot FSIN-directeur aan de sterke naam van het kennisinstituut blijven bouwen. FSIN onderzoekt trends en ontwikkelingen in buitenshuisconsumptie en geeft een nauwgezet beeld van trends en toekomstige ontwikkelingen. Ook maakt de vereniging jaarlijks rapporten en insights voor haar ruim 200 leden. 

In het persbericht noemt Blokker het een ontzettend uitdagende en interessante tijd om in de foodbranche werkzaam te zijn. “Veel bedrijven zijn gedwongen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Meer dan ooit is betrouwbare kennis en duiding nodig om een weg naar voren te zien en kansen op tijd te signaleren." 

Grievink is sinds de oprichting van FSIN in 2003 directeur geweest. Hij gaat met pensioen, maar blijft nauw betrokken bij de organisatie.

Thema's
Lees ook
Personalia juli 2018: wie ging waar naartoe?

Personalia juli 2018: wie ging waar naartoe?

De voedingsmiddelenindustrie is volop in beweging. Welke personeelswisselingen waren er in juli 2018? EVMI zet deze op een rijtje. Vomar Marco Maatman heeft aangekondigd dat hij na de zomer vertrekt bij Vomar. Hij was sinds 19 juni 2017 commercieel-directeur van de supermarktketen. Maatman geeft aan dat hij een goede tijd bij Vomar heeft gehad, maar...

The Green House wint ABN AMRO Circular Food Award 2018

The Green House wint ABN AMRO Circular Food Award 2018

Albron won tijdens het FSIN Zomercongres op 27 juni de Circular Food Award 2018 voor The Green House in Utrecht. Dit circulair en duurzaam gebouwde horecabedrijf is een initiatief van Ballast Nedam, Strukton en Albron. The Circular Food Award is een initiatief van ABN AMRO. Met deze prijs wil de bank inspirerende concepten, die de totstandkoming van...

FSIN: omzet in voedings- en genotmiddelen stijgt met 3,6 procent

FSIN: omzet in voedings- en genotmiddelen stijgt met 3,6 procent

Volgens de voorlopige omzetcijfers van het FoodService Instituut (FSIN) over 2017 gaat het goed met de foodsector. De totale omzet van voedings- en genotsmiddelen stijgt ten opzichte van 2016 met 3,6 procent. De omzet Out of Home groeit met 4,1 procent en At Home (exclusief leveringen aan de horeca) met 3,4 procent. Dit jaar is de totale omzet in eten...