HILLEGOM - Chocolaterie Pierre in Hillegom en Haarlem serveert een aparte delicatesse: broodje ijs. Het broodje is een luchtige brioche met de zoete smaak van cake.
“Mensen vinden het eerst wat eng, maar als ze het broodje ijs eenmaal hebben geproefd, zijn ze erg enthousiast”, vertellen eigenaren Gert en Karin van Soest op vakblad IJs!
Smaaktrends
Tijdens hun reizen kijken zij altijd naar mooie, nieuwe bruikbare producten en naar smaaktrends en smaakbeleving.
“In Sicilië eet de lokale bevolking deze lekkernij zoals wij een ijsje in een hoorntje eten. Je kunt het zelfs gewoon langs de weg verkrijgen.”
Van Soest, die tot 12 jaar geleden nog broodbakker was, wilde deze variatie naar Nederland halen. Tijdens een reis naar Ghana kwam hij in gesprek met Jacqueline Out, van Bakkerij Out.
Vleugje sinaasappel
Samen bedachten zij een aangepaste brioche, met een vleugje sinaasappel. "Zo komt de smaak van het ijs goed tot zijn recht en wordt de lekkernij niet té machtig."
Het is het tweede jaar dat het broodje ijs verkocht wordt. Van Soest adviseert zijn klanten om het broodje te vullen met romige ijssoorten, zoals noten en chocolade.
Lees ook:
- Slagerij verkoopt broodje kameel (15 april 2013)
- Subway aangeklaagd voor te korte broodjes (30 januari 2013)
- Nestlé onderzoekt ijsjes samen met lawine-experts (26 maart 2012)