BUITENPOST - Is blauwe slagroom net zo lekker als witte? Leerlingen van basisscholen in het Friese Buitenpost krijgen smaakworkshops om te ondergaan hoe je je in smaak kunt vergissen.
Hoe smaakt bijvoorbeeld een lolly van meelwormen als niet bekend is dat deze insecten erin zitten? En welke recepten kunnen leerlingen bedenken met de Wichter (een pruimensoort uit de Friese Wouden)?
De smaakworkshops worden 21 september gehouden in botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost. Zo’n 100 leerlingen proeven, ruiken, voelen en horen deze middag hoe ze met smaak op het verkeerde been gezet kunnen worden.
De workshops worden gehouden door studenten van de Middelbare Hotelschool Friesland in het kader van het Frysk Smaakfestijn, dat onderdeel uitmaakt van het project Groene Kennis van Streekeigen Gewassen.
Zie ook: Activiteiten Week van de Smaak
Lees ook:
- Leerlingen ontwikkelen gezonde lunch (8 september 2010)
- Cartoonfiguur verleidt niet tot wortels eten (24 juni 2010)
- Kinderen maken langste moestuin (16 juni 2010)
Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over kind en groente