Hoogopgeleide man barbecuet onveiligst

9 augustus 2010

DEN HAAG - Hoogopgeleide mannen houden het minste rekening met voedselveiligheid. Ook jongeren nemen het niet zo nauw met de hygiëne.

Dat blijkt uit het onderzoek 'Gezondheidsrisico's van barbecueën' dat het Voedingscentrum heeft laten uitvoeren onder ruim duizend Nederlanders.

Hoogopgeleide mannen laten het vlees langer buiten de koelkast dan vrouwen en gebruiken minder vaak een koeltas. Jongeren weten het minst van besmettingsrisico’s en zijn het vaakst ziek na een avondje barbecueën. In totaal is een half miljoen mensen wel eens ziek geworden na het eten van iets van de barbecue.

Bestek
Het Voedingscentrum stelt positief verrast te zijn dat een grote meerderheid (84 proces) van alle barbecueliefhebbers voor bereid vlees ander bestek gebruikt dan voor rauw vlees. "Ook is het verheugend dat bijna 90 procent het eten maximaal een uur buiten de koelkast laat liggen voordat het op de barbecue gaat."

Lees ook:
Barbecueërs naar brandwondencentra (10 juli 2009)

Bakstick vertelt of vlees gaar is (7 augustus 2008)

Tussendoortje: Op een stokkie (12 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over barbecueën

 

Altijd op de hoogte blijven?