Roberto Coletti van ijssalon Roberto Gelato in Utrecht heeft frikandelijs op de kaart gezet. Dat meldt vakblad IJs! De ijsbereider legt op Facebook zelf uit waarom.
De frikandel is namelijk 'hot' tegenwoordig, merkt hij. “In Urk hebben ze een pizza-frikandel, in Nijmegen discodip met frikandel en in Vught hebben ze een catamaran met frikandel. Utrecht mag niet achter blijven.”
De verkoop loopt volgens hem goed. Tijdens het warme weekend verkocht Coletti al ruim 5 kilo van deze nieuwe ijssoort. Hij heeft ook al nee moeten verkopen.
Met mosterd
Echt frikandelijs maken, vereist volgens hem geen bijzondere vakmanschapskunsten. “Gewoon suiker, room en melk samenvoegen en daar doe je een frikandel bij.”
Volgens de vrouw van Coletti, Carlina De Lorenzo, die ook in de zaak werkt, eet je een frikandel normaal met mayonaise en uitjes. "Maar dat is met dit ijs niet de bedoeling. Het is veel lekkerder met mosterd.”
Coletti zet het recept binnenkort online. "Heel Nederland moet dit kunnen maken."
Lees ook:
- Slush Radler- en Rosébierijs met een rietje (20 mei 2016)
- IJshoorntje van broodresten wint prijs (4 mei 2016)
- Bier-ijs en ijs met bier (30 oktober 2015)
- De IJsfabriek komt met Lakenvelderijs (4 mei 2015)
- Lichtgevend ijs gloeit in donker (6 november 2013)