Top 10 gevaarlijke etenswaren achter het stuur

21 juli 2009

DOETINCHEM - Eten achter het stuur is verre van ongevaarlijk. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 80 procent van alle ongelukken te wijten zijn aan afgeleide automobilisten. Eten is zo'n afleiding.

Volgens de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Virginia Tech Transportation Institute is er een tiental voedings- en genotmiddelen die automobilisten maar beter niet op de weg kunnen consumeren.

Desastreus
De hete dranken koffie/thee en soep staan op nummer een en twee. Er is altijd een kans dat je morst op je broek of shirt. De gevolgen kunnen desastreus zijn.

Taco's, chili dogs (broodje worst) en hamburgers hebben een hoge lekkans. Pogingen om vlekken van kleding te vewijderen, kunnen hachelijke situaties tot gevolg hebben.

Vette vingers
Kippenvleugels en ribs leiden al snel tot vette vingers. Geen ideale situatie als je met meer dan 100 km/h over de snelweg raast. Hetzelfde geldt voor gefrituurde kip.

Slecht nieuws voor Amerikaanse politie-agenten. Ook met jam gevulde donuts zijn taboe. Ook hier is de kans groot dat de inhoud op kleding of zitting belandt.

Op de plaatsen negen en tien staan respectievelijk frisdranken en chocolade. Lek en smeltgevaar!

Een Amerikaanse fabrikant is op bovenstaande gevaren ingesprongen en heeft een slabber (zie foto) voor automobilisten ontwikkeld.

Lees ook:
Belg rijdt 215 om vers af te leveren (16 februari 2009)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Alle artikelen over automobilisten en voeding

Altijd op de hoogte blijven?