Ingrediëntenindustrie wil van jagersvereniging leren

Iffi

Rosanne Hertzberger zwengelt 3 november tijdens het ‘Ingredients exposed’ congres de discussie aan over transparantie binnen de Nederlandse voedings(ingrediënten)industrie. Daarna volgen presentaties van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, circulair modemerk MUD Jeans en de European Bioplastics Association. Wat kan de voedingsingrediëntenindustrie leren van branchevreemde cases?

Globalisering en de integratie van productieketens hebben het wereldwijd managen van voedselveiligheid, kwaliteit en integriteit complex gemaakt, met negatieve gevolgen voor het consumentenvertrouwen in voeding en de leveranciers daarvan. Om vertrouwen te behouden of te (he)winnen, investeren voedingsmiddelproducenten massaal in ketenoptimalisatie, traceability, hogere voedselveiligheid en betere kwaliteit. Ze doen dat met nieuwe productiemethoden, technologieën en wetenschappelijke kennis. Investeren in communicatie is in dit verhaal echter net zo belangrijk vindt Ingredients For Food Innovators (IFFI), het Nederlandse netwerk voor senior managers in de voedingsingrediëntenindustrie.

Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging

Tijdens het congres op 3 november laten verschillende branches daarom zien hoe zij communicatie en reputatie rondom hun ‘product’ aanpakken. De eerste spreker die voer aanlevert voor een paneldiscussie is Janneke Eigeman. Als teamleider communicatie van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging weet zij alles van omgaan met een kritisch publiek. Begin 2016 werd ze verkozen tot Communicatievrouw van 2015 door Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. De afgelopen vier jaar werkte ze aan het verbeteren van het imago van de jagers in Nederland door nut en noodzaak onder de aandacht te brengen. Een case waar de voedingsmiddelenindustrie van kan leren.

Aanmelden

IFFI organiseert op 3 november  de tweede editie van het Ingredients Event rondom de vraag: Is transparantie de sleutel om het vertrouwen van consumenten en ketenpartners te winnen en vast te houden?

De presentaties en discussies tijdens deze dag staan in het teken van transparantie, voedselveiligheid en voedselkwaliteit binnen de thema’s markets, operations en innovations.

Professionals uit de Nederlandse voedings- en ingrediëntenindustrie – werkzaam in commercie, communicatie, productie en innovatie – zijn van harte welkom om hun visie en ervaringen te delen met Hertzberger, Eigeman en de andere sprekers.

Aanmelden kan nog op de website: http://www.ingredientsforfoodinnovators.com/iffi/iffi-ingredients-event-2017-registration/.

Lees ook:

IFFI legt ingrediënten bloot ( )

Lees ook
Procesveiligheid

Procesveiligheid

Procesveiligheid is van groot belang voor producenten in onder andere de voedingsmiddelenindustrie. Die veiligheid zit wel goed bij Royal Buisman, de laatste drie jaar zijn er geen ongevallen te noemen, zegt Aaltjan van ´t Hul, Manager Operations bij het bedrijf.

Processing en innovatie

Processing en innovatie

Column - Henk Jan van Lent

Column | Energietransitie als uitdaging

Column | Energietransitie als uitdaging

Tekst: Johan Dijkstra, Senior Innovation Manager bij Cosun Ons uitgangspunt in het kader van duurzaamheid is: er ontstaat geen afval. Er komen grondstoffen binnen en alle stromen die daaruit komen moeten minimaal een nuttige toepassing hebben. Bijproducten komen automatisch vrij, dat kun je niet vermijden in je proces. Wat je wel kunt vermijden...