Innovatievouchers voor Gelderse MKB-bedrijven

WAGENINGEN - De provincie Gelderland stelt ook voor 2014 innovatievouchers beschikbaar voor het Gelderse MKB. Food Valley NL reikt deze vouchers uit aan agri-, food- en feedbedrijven. De totale waarde van de vouchers bedraagt 500.000 euro.

Een voucher vergoedt maximaal de helft van de onderzoekskosten voor product-/procesverbetering of -realisatie, tot een maximum bedrag van 10.000 euro (inclusief btw).

Kennis inkopen

De innovatievouchers zijn bedoeld voor Gelderse bedrijven met concrete onderzoeksvragen. De vouchers mogen worden ingezet om kennis in te kopen bij een kennisleverancier. Het bedrijf stelt hiervoor een onderzoeksvraag op die het graag beantwoord wil zien en dient deze vraag in bij Food Valley NL om in aanmerking te komen voor de innovatievouchers.

De vouchers kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld onderzoek, het huren van laboratoriumfaciliteiten of het inschakelen van innovatie- en/of subsidieadviseurs. In 2013 heeft Food Valley NL 33 innovatievouchers uitgereikt.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken, hoog tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. In 5 delen bladeren we nog eens door de 8 EVMI's die zijn verschenen.

Open call aan innovatieve food start-ups

Open call aan innovatieve food start-ups

De eerste scoutingsronde van het Europees georiënteerde innovatieplatform Brave New Food is deze week van start gegaan. Het platform roept start-ups en scale-ups op om innovatieve oplossingen te komen pitchen met als doel deze te verbinden aan de uitdagingen van gevestigde bedrijven uit de voedingsindustrie.

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL wordt de leidende Europese Hub in een nieuw, wereldwijd netwerk van Food Innovation Hubs dat wordt gekatalyseerd en ondersteund in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De samenwerking werd vandaag officieel aangekondigd tijdens Bold Actions for Food as a Force for Good, een pre-event in aanloop naar de VN-top over voedselsystemen in 2021.