Inschrijving Food Valley Award 2016 geopend

De inschrijving voor de twaalfde editie van de Food Valley Award is geopend. Inzenden kan tot en met 15 mei 2016.

Voor de Food Valley Award van Food Valley NL komen innovaties in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector in aanmerking. De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden.

Aanmelden of voordragen

Direct aanmelden of een innovatie voordragen kan via www.foodvalleyaward.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over deelname, de vakjury, de criteria en de innovaties van eerdere winnaars en genomineerden.

Koffiebranderij Peeze

In 2015 werd de Food Valley Award toegekend aan de afbreekbare koffiecapsule gevuld met fair trade Arabica koffie, die is ontwikkeld door Koffiebranderij Peeze. Timmo Terpstra, algemeen directeur van Koffiebranderij Peeze, vertelt te hebben gemerkt dat het aanzien van de award groot is. "Het winnen daarvan geeft je bedrijf een boost. Onze afbreekbare koffiecups hebben na de prijsuitreiking volop in de publiciteit gestaan, zowel in het binnen- als in het buitenland. Dankzij de award hebben we dan ook veel nieuwe internationale contacten opgedaan, van potentiële klanten tot investeerders."

De Food Valley Award wordt uitgereikt tijdens de Food Valley Expo op donderdag 13 oktober 2016 in Arnhem.

Lees ook:

Lees ook

Van Dam: '8,5 miljoen subsidie voor innovaties'

Het kabinet stelt 8 miljoen euro aan subsidie beschikbaar voor hightech innovaties. Bovendien komt er 500.000 euro voor ‘start-up accelarators’, die start-ups gaan ondersteunen en de introductie van innovaties versnellen. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken donderdag tijdens de Food Valley Expo bekendgemaakt. De 8 miljoen euro voor hightech innovaties moet zorgen dat de Nederlandse landbouw en voedselindustrie duurzamer kan produceren en toonaangevend blijft. Naar verwachting investeert het bedrijfsleven een vergelijkbaar bedrag. Van Dam: "De Nederlandse landbouw staat...

'Te pletter geschrokken van voedselverspilling'

Q-Point won de Food Valley Award met het project tegen voedselverspilling dat als eerste werd toegepast bij Burgers' Zoo. Het idee kwam om verspilling aan te pakken kwam van de werkvloer bij de dierentuin. “Eén van de koks stelde vast hoeveel we op jaarbasis weggooien. We zijn ons te pletter geschrokken", vertelt directeur Alex van Hooff van Burgers' Zoo. Voedselverspilling stuit Van Hooff tegen de borst omdat Burgers' Zoo zich juist richt op natuurbescherming. "Er is een tekort aan voedsel in de wereld en er is veel land nodig om voedsel te produceren. Wij zijn betrokken bij projecten om internationaal...

Scelta genomineerd voor Food Valley Award

De Scelta Taste Accelerator van Scelta Mushrooms, de aanpak van Q-Point tegen voedselverspilling in de horeca en SensorSpots non-invasieve zuurstofmeting voor verpakkingen zijn genomineerd voor de Food Valley Award 2016. Dat heeft de vakjury van de Food Valley Award bekendgemaakt.  Scelta Mushrooms heeft de Scelta Taste Accelerator ontwikkeld: een reeks natuurlijke smaakversterkers die de perceptie van een zoute smaak in voedingsmiddelen verhoogt zonder zout toe te voegen. De reeks biedt een clean label alternatief voor monosodiumglutamaat (MSG of E621) en gistextract en maakt tot 50 procent zoutreductie...