Inschrijving Food Valley Award 2016 geopend

17 februari 2016

De inschrijving voor de twaalfde editie van de Food Valley Award is geopend. Inzenden kan tot en met 15 mei 2016.

Voor de Food Valley Award van Food Valley NL komen innovaties in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector in aanmerking. De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden.

Aanmelden of voordragen

Direct aanmelden of een innovatie voordragen kan via www.foodvalleyaward.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over deelname, de vakjury, de criteria en de innovaties van eerdere winnaars en genomineerden.

Koffiebranderij Peeze

In 2015 werd de Food Valley Award toegekend aan de afbreekbare koffiecapsule gevuld met fair trade Arabica koffie, die is ontwikkeld door Koffiebranderij Peeze. Timmo Terpstra, algemeen directeur van Koffiebranderij Peeze, vertelt te hebben gemerkt dat het aanzien van de award groot is. "Het winnen daarvan geeft je bedrijf een boost. Onze afbreekbare koffiecups hebben na de prijsuitreiking volop in de publiciteit gestaan, zowel in het binnen- als in het buitenland. Dankzij de award hebben we dan ook veel nieuwe internationale contacten opgedaan, van potentiële klanten tot investeerders."

De Food Valley Award wordt uitgereikt tijdens de Food Valley Expo op donderdag 13 oktober 2016 in Arnhem.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?