Instock genomineerd voor Circular Award

15 januari 2018

Restaurantketen Instock is een van de finalisten voor de Circular Award 2018. Vanmiddag (15 januari) pitchen alle genomineerden voor de vakjury en publiek in Den Haag. Zij kiezen de meest aansprekende pitch en bepalen wie de prijs mee naar huis mag nemen.

In totaal waren er 140 inzendingen. Hieruit werden vijf finalisten gekozen in verschillende categorieën. Instock won de categorie Biomassa en Voedsel. Het restaurant zet voedselverspilling op de kaart door alles te bereiden met voedsel dat anders wordt weggegooid. De andere genomineerden zijn SmartCrusher (Bouw), Closing the Loop (Consumptiegoederen), Van Werven (Kunststoffen) en SNEW (Maakindustrie).

Alle genomineerden houden een pitch voor de vakjury en publiek. De jury staat onder leiding van prof. dr. Louise Vet (NIOO-KNAW). Andere juryleden zijn Emmo Meijer (boegbeeld Topsector Chemie), Fried Kaanen (voorzitter Metaalunie), en Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid).

De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! en het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ van de Rijksoverheid. De prijs gaat naar het meest iconische circulaire product of project dat laat zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat reikt de prijs uit.

Altijd op de hoogte blijven?