Instock presenteert Bammetjes Bier

Bammetjes Bier

Op vrijdag 9 juni wordt in Utrecht het eerste flesje Bammetjes Bier opengetrokken. Het is een product van de kleinschalige restaurantketen Instock, dat zich ervoor inzet voedselverspilling tegen te gaan.

Bammetjes Bier

Bammetjes Bier is het tweede biertje van Instock. Het is de opvolger van Pieper Bier, dat wordt gemaakt van aardappels. De zomerse opvolger van Pieper Bier smaakt als een Weizen en is ditmaal gemaakt van gered brood. “Een derde van alle voedselproductie wereldwijd haalt ons bord niet. Dat kan anders’’, aldus de initiatiefnemers. “Om nog meer eten te redden, zijn we samen met Brouwerij Troost het experiment aangegaan om van reststromen bier te maken – als eerste in Nederland! Met als resultaat ons Pieper Bier en ons nieuwe Bammetjes Bier.”

Instock

In de restaurants van Instock creëren koks gerechten en menu’s, op basis van de oogst van de dag. Deze oogst wordt opgehaald bij supermarkten. De gerechten bestaan gemiddeld voor tachtig procent uit producten die anders waren verspild. De overige twintig procent is bijvoorbeeld olijfolie of zuivel, die moet worden bijgekocht.

De lancering van het Bammetjes Bier vindt plaats bij Instock Utrecht aan de Vleutenseweg 382, op vrijdag 9 juni van 17.00 tot 22.00 uur. Entree is gratis.

Lees ook:

     

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eerste bananenpureefabriek ter wereld moet voedselverspilling tegengaan

Eerste bananenpureefabriek ter wereld moet voedselverspilling tegengaan

Een derde van het voedsel wereldwijd belandt in de prullenbak. Hieronder vallen ook een hele hoop bananen – niet verspild door de consument, maar door ouderwetse importregelgeving. In de EU worden jaarlijks gemiddeld 120.000 ton bananen om cosmetische redenen vernietigd door de douane. SUNT Food strijdt sinds 2019 tegen deze verspilling en maakt bananenbrood...

Circulair Brood gemaakt van gerecyclede broodresten

Circulair Brood gemaakt van gerecyclede broodresten

Brood is een van de meest verspilde voedingsproducten in Nederland. Op het gebied van duurzaamheid valt hier nog veel winst te behalen. Top Bakkers doet dat met Circulair Brood: oud brood gerecycled om er nieuwe broden van te maken. Het innovatieve product is te zien en proeven op Horecava.

Webinar Foodvalley NL over het upcyclen van reststromen

Webinar Foodvalley NL over het upcyclen van reststromen

Het ‘upcyclen’ van zijstromen van landbouw- en voedselproductie, is een van de meest effectieve technologische oplossingen om voldoende en verantwoord voedsel te produceren voor een groeiende wereldbevolking. Er zijn al veel technologische innovaties in ontwikkeling om deze zijstromen te benutten voor voedingsingrediënten en -producten, maar een van...