Instock presenteert Bammetjes Bier

Bammetjes Bier

Op vrijdag 9 juni wordt in Utrecht het eerste flesje Bammetjes Bier opengetrokken. Het is een product van de kleinschalige restaurantketen Instock, dat zich ervoor inzet voedselverspilling tegen te gaan.

Bammetjes Bier

Bammetjes Bier is het tweede biertje van Instock. Het is de opvolger van Pieper Bier, dat wordt gemaakt van aardappels. De zomerse opvolger van Pieper Bier smaakt als een Weizen en is ditmaal gemaakt van gered brood. “Een derde van alle voedselproductie wereldwijd haalt ons bord niet. Dat kan anders’’, aldus de initiatiefnemers. “Om nog meer eten te redden, zijn we samen met Brouwerij Troost het experiment aangegaan om van reststromen bier te maken – als eerste in Nederland! Met als resultaat ons Pieper Bier en ons nieuwe Bammetjes Bier.”

Instock

In de restaurants van Instock creëren koks gerechten en menu’s, op basis van de oogst van de dag. Deze oogst wordt opgehaald bij supermarkten. De gerechten bestaan gemiddeld voor tachtig procent uit producten die anders waren verspild. De overige twintig procent is bijvoorbeeld olijfolie of zuivel, die moet worden bijgekocht.

De lancering van het Bammetjes Bier vindt plaats bij Instock Utrecht aan de Vleutenseweg 382, op vrijdag 9 juni van 17.00 tot 22.00 uur. Entree is gratis.

Lees ook:

     
Lees ook
Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Verpakkingen die de houdbaarheid in de gaten houden met een sensor zouden verspilling flink kunnen verminderen. Toch worden ze nog weinig gebruikt. De sensor die Britse onderzoekers ontwikkelen zou dat kunnen veranderen. Smart packaging is een van de buzzwords als het om voedselverpakkingen gaat. Een ‘slimme verpakking’ draagt niet alleen...

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

Voedselverspilling is een serieus probleem zonder concrete oplossing, deels omdat er te weinig informatie beschikbaar is over verspilling in de keten. De Europese Commissie wil daar verandering in brengen met een gemeenschappelijke methodologie om voedselverspilling te meten. Ongeveer 20% van het voedsel dat in de EU wordt geproduceerd raakt verloren...