Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

IFFA 2022

Messe Frankfurt staat van 14 tot en met 19 mei in het teken van IFFA 2022. Op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen iedere drie jaar slagers, toeleveranciers en mensen uit de voedingsindustrie bijeen.

Ongeveer 900 exposanten uit meer dan 40 landen hebben zich aangemeld voor IFFA 2022. De exposanten presenteren de belangrijkste innovaties van de afgelopen drie jaar, onder andere op het gebied van ingrediënten en additieven, maar ook nieuwe verkoopproducten en nieuwe technologieën voor het verwerken en verpakken van vlees en alternatieve eiwitproducten. Bedrijven uit onder meer Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Polen staan verspreid over ongeveer 116.000 vierkante meter tentoonstellingruimte.

Internationale vlees- en eiwitindustrie

“We zijn klaar om belangrijke spelers uit de internationale vlees- en eiwitindustrie te verwelkomen op IFFA 2022,” zegt IFFA-directeur Wolfgang Marzin. “De breedte en diepte van de producten en diensten die we gaan zien zal ook dit jaar weer ongeëvenaard zijn en een veelvoud aan innovatieve impulsen opleveren. Met het nieuwe thema van alternatieve eiwitbronnen zet IFFA, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor de industrie, niet alleen de trend, maar weerspiegelt het ook het huidige consumentengedrag.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Programma

Naast de uitgebreide beursvloer kunnen bezoekers ook terecht bij IFFA Forum voor de laatste innovaties op het gebied van automatisering, digitalisering, voedselveiligheid, duurzaamheid, verpakkingen, ingrediënten en het ambacht. In IFFA Factory is een productielijn te vinden van vlees- en plantaardige producten. En er staan verschillende wedstrijden, georganiseerd door de Duitse slagersorganisatie op het programma. Waaronder internationale wedstrijden voor worst en ham.

Corona

De organisatie volgt wat betreft corona de regels van de deelstaat Hessen. Dat betekent momenteel dat bezoekers geen vaccinatie of testbewijs hoeven te tonen. Wel is het dragen van een mondkapje verplicht. Eventuele wijzigingen worden gecommuniceerd via de website.

Alle informatie over de beurs is te vinden op de website van IFFA 2022.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dat is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van...

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Het Amsterdamse biologische worstenmerk Brandt & Levie start een sharefunding campagne om haar internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Het merk heeft als doel om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is.

Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Verpakkingsbeurs Empack zet tijdens de twintigste editie op 5 en 6 april 2023 de innovaties van de winnaars van de Gouden Noot in de schijnwerpers. Het is het debuut van de Gouden Noot op Empack.