Interview: de wereld verbeteren met kruiden

michel-driessen-cr-naomi-heidinga1

Het zijn uitdagende tijden, vindt Michel Driessen, CEO bij Verstegen Spices & Sauces. De markt verschuift, het klimaat verandert, en wereldwijd wordt de politiek instabieler. Michel wil Verstegen niet alleen zo goed mogelijk door deze tijd loodsen, maar er ook een ander bedrijf van maken. ‘Een organisatie die een positieve impact heeft op...
Lees ook
Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Op 4 februari vond de twaalfde editie van HAS Food Experience plaats. 4e-jaars studenten van de school presenteerden hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Enkele van die projecten werd extra in het zonnetje gezet met een prijs, waaronder een project voor Verstegen Spices & Sauces waarbij de haalbaarheid van chilipeperteelt...

De weg naar CO2-neutrale productie

De weg naar CO2-neutrale productie

Duurzame ambities vragen om inventiviteit, een lange adem en flinke investeringen in techniek. Drie koplopers vertellen over hun weg naar een CO2-neutrale foodfabriek. ‘Het is echt pionieren.’ Afbeelding: Biovergisters (Suiker Unie) Oregano, dille, witte en zwarte peper, foelie, nootmuskaat en kaneel zijn slechts een paar van de circa...

Een derde van alle kruidenpreparaten is vervalst

Een derde van alle kruidenpreparaten is vervalst

Bijna een derde van alle kruidenpreparaten die wereldwijd over de toonbank gaan, bevat niet de kruiden die op het etiket staan. Dat ontdekten Roemeense onderzoekers,schrijft FoodNavigator. De wetenschappers namen bijna 6.000 kruidenpreparaten onder de loep, uit 37 verschillende landen. Denk aan gedroogde kruiden, theeën, essentiële...