Inuline-claim Beneo goedgekeurd

EFSA heeft een artikel 13.5 gezondheidsclaim over de prebiotische vezel inuline van Beneo goedgekeurd. De goedgekeurde claim is dat Beneo’s inuline de normale darmfunctie ondersteunt door de stoelgangfrequentie te verhogen, zonder hierbij diarree te veroorzaken. Dit komt doordat inuline niet verteerd wordt in de dunne darm, maar volledig gefermenteerd wordt in de dikke darm.

De EFSA-evaluatie is gebaseerd op zes bij mensen uitgevoerde interventiestudies. Er zijn significante resultaten waargenomen bij een inname van 12 gram per dag.

Beneo stelt dat de toevoeging van inuline aan een formulering de stoelgangfrequentie verhoogt en er bovendien toe kan bijdragen dat de algemene bevolking de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels haalt.

De door Beneo ingediende aanvraag bevatte nieuwe en vertrouwelijke wetenschappelijke bevindingen en is daarom een artikel 13.5 gezondheidsclaim.

Nu er een positief advies van EFSA is, komt de weg vrij voor goedkeuring van de gezondheidsclaimprocedure door de Europese Commissie, de lidstaten en het Europees Parlement, stelt Beneo.

Dit zal volgens de ingrediëntenleverancier de deur openen voor nieuwe toepassingen in voedingsmiddelen en dranken.

Lees ook:

Lees ook
CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...

BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over

BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over

Ingrediëntenproducent BENEO neemt het Nederlandse bedrijf Meatless over. Het management van Meatless, gevestigd in Goes, blijft na de overname in functie. Meatless produceert ingrediënten die gebruikt worden in plantaardige alternatieven voor vlees en vis.

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

Consumentenbond: Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

De Consumentenbond vindt dat alcoholfabrikanten niet transparant zijn over hun drank. Op het etiket ontbreken vaak de ingrediënten en voedingswaarde, zoals het aantal calorieën en het suikergehalte. Daarom roept de Consumentenbond op tot verplichte etikettering op alcohol.