Inval NVWA bij niet erkend slachthuis

karbonade

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft een inval uitgevoerd bij een slachthuis in Gelderland. Vermoedelijk wordt er vlees verwerkt zonder de daarvoor benodigde papieren. Het bedrijf verkoopt het vlees vermoedelijk aan Chinese restaurants in Nederland.

“Een bedrijf moet aan meerdere eisen voldoen om een erkenning te krijgen zodat onder meer de hygiëne kan worden gegarandeerd. Het is strafbaar om vlees te verwerken en af te zetten zonder deze erkenning,” aldus de NVWA.

De inval bij het slachthuis is uitgevoerd door de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA. Enkele verdachten die zijn aangehouden zijn na verhoor weer vrijgelaten. Ook is administratie en ander bewijsmateriaal in beslag genomen. Het Functioneel parket van het OM handelt de zaak verder af.

Bron: NVWA

Lees ook
Scheveningse NVWA-medewerker met pensioen

Scheveningse NVWA-medewerker met pensioen

Natuurlijk is hij een visliefhebber. Een lekker visje gaat er immers altijd in. Maar vanaf 1 september bezoekt NVWA-medewerker Ron Dijkhuizen geen visafslag, vriestrawler of visverwerkend bedrijf meer. Z’n werkgever heeft hem met pensioen gestuurd.

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

Voor een duurzame en toekomstbestendige visketen zijn structurele verandering noodzakelijk. Die conclusie trekt Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van de analyse ‘De Visketen in Beeld’.

NVWA publiceert handboek Voedingssupplementen voor het bedrijfsleven

NVWA publiceert handboek Voedingssupplementen voor het bedrijfsleven

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe Handboek Voedingssupplementen, verrijkte levensmiddelen en kruidenpreparaten gepubliceerd. Het handboek is bedoeld voor het bedrijfsleven als hulpmiddel om ervoor te zorgen dat zij voldoet aan de Nederlandse en Europese Warenwet.