Inval NVWA bij niet erkend slachthuis

karbonade

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft een inval uitgevoerd bij een slachthuis in Gelderland. Vermoedelijk wordt er vlees verwerkt zonder de daarvoor benodigde papieren. Het bedrijf verkoopt het vlees vermoedelijk aan Chinese restaurants in Nederland.

“Een bedrijf moet aan meerdere eisen voldoen om een erkenning te krijgen zodat onder meer de hygiëne kan worden gegarandeerd. Het is strafbaar om vlees te verwerken en af te zetten zonder deze erkenning,” aldus de NVWA.

De inval bij het slachthuis is uitgevoerd door de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA. Enkele verdachten die zijn aangehouden zijn na verhoor weer vrijgelaten. Ook is administratie en ander bewijsmateriaal in beslag genomen. Het Functioneel parket van het OM handelt de zaak verder af.

Bron: NVWA

Lees ook
Grote terugroepactie verontreinigd sesamzaad

Grote terugroepactie verontreinigd sesamzaad

Drie Indiase bedrijven leverden sesamzaad met ethyleenoxide aan de Europese markt. Bedrijven die het sesamzaad, of producten met het sesamzaad, verhandelen, moeten het uit de handel halen. De NVWA heeft betrokken bedrijven op de hoogte gesteld.

Vion vervangt 3.300 Oost-Europese flexbanen door vaste contracten

Vion vervangt 3.300 Oost-Europese flexbanen door vaste contracten

De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 werknemers in vaste dienst. Het gaat om medewerkers die al bij de Duitse vestigingen van Vion werken op basis van flexcontracten via bureaus. Vion beëindigt de samenwerking met deze bureaus en neemt zelf de verantwoording over voor de betrokken medewerkers.

Nieuwe risico’s maken voedselveiligheid kwetsbaar

Nieuwe risico’s maken voedselveiligheid kwetsbaar

Veranderende consumptiegewoonten, fraude, vergrijzing en PFAS’s tarten de voedselveiligheid. Sommige risico’s staan op de radar, andere dreigingen zijn in opmars en nog te weinig in beeld. “Meer onderzoek is wenselijk.”