Inval NVWA bij niet erkend slachthuis

karbonade

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft een inval uitgevoerd bij een slachthuis in Gelderland. Vermoedelijk wordt er vlees verwerkt zonder de daarvoor benodigde papieren. Het bedrijf verkoopt het vlees vermoedelijk aan Chinese restaurants in Nederland.

“Een bedrijf moet aan meerdere eisen voldoen om een erkenning te krijgen zodat onder meer de hygiëne kan worden gegarandeerd. Het is strafbaar om vlees te verwerken en af te zetten zonder deze erkenning,” aldus de NVWA.

De inval bij het slachthuis is uitgevoerd door de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA. Enkele verdachten die zijn aangehouden zijn na verhoor weer vrijgelaten. Ook is administratie en ander bewijsmateriaal in beslag genomen. Het Functioneel parket van het OM handelt de zaak verder af.

Bron: NVWA

Lees ook
Slagerij Kaldenberg gaat natuurvlees testen op dioxines

Slagerij Kaldenberg gaat natuurvlees testen op dioxines

Beeld: Henk Riswick Slagerij Kaldenberg, die natuurvlees verkoopt aan de Sligro, gaat met spoed vlees testen op dioxines. Dat meldt De Gelderlander. De NVWA doet al onderzoek naar de bron van dioxines van runderen die langs de grote rivieren grazen. Voorschriften Eerder deze week berichtte De Gelderlander dat de NVWA grootschalig onderzoek doet...

Vervuild bodemslib waarschijnlijk oorzaak dioxineoverschrijdingen wildernisvlees

Vervuild bodemslib waarschijnlijk oorzaak dioxineoverschrijdingen wildernisvlees

Eind juli bleek dat een partij vlees afkomstig uit de natuurgebieden rond slot Loevestein te veel dioxines bevatte. Alle tekenen wijzen er nu op dat de runderen de stoffen binnenkregen door vervuild bodemslib. Dit meldt de onderzoeksredactie van De Gelderlander.

Lisette de Ruigh nieuwe directeur keuren bij NVWA

Lisette de Ruigh nieuwe directeur keuren bij NVWA

Lisette de Ruigh wordt met ingang van 15 september directeur keuren bij de NVWA. Ze neemt de functie over van Jan Willem van der Ham, die de functie nu als waarnemer bekleedt.