Itzu Cleaning verhuist naar Breda

26 juni 2020

Met de coronacrisis is hygiëne nog belangrijker geworden. Dat merkt Itzu Cleaning, een schoonmaakbedrijf dat is gespecialiseerd in de voedselverwerkende sector. Het bedrijf verhuist naar een nieuwe locatie in Breda en trekt twee nieuwe managers aan. 

Itzu Cleaning is sinds 2014 actief in Nederland. “De jongste jaren neemt het belang van hygiëne alleen maar toe”, weet Robin van Gelder (COO Itzu Cleaning). “Met name binnen sectoren als farma, food en hightech. De uitbraak van het coronavirus brengt die trend in een stroomversnelling. Daar hoef je geen tekening bij te maken. Om onze verdere groei in Nederland te realiseren, nemen we onze intrek in Breda. Deze locatie is groter en centraler gelegen dan de vorige (nvdr. in Vught). Van hieruit zullen we onze vleugels verder uitslaan.”

Nieuwe managers

De leiding van het nieuwe hoofdkwartier ligt in handen van Vahista Dawood. Vahista startte bij Hago, waar ze van de werkvloer doorgroeide tot rayonmanager. Diezelfde functie bekleedde ze bij sectorgenoot Kleentec, waarvan ze de overstap maakte naar Itzu Cleaning. Vahista: “Ik sta in voor de algemene leiding. Daar komt een stuk interne coördinatie en planning bij kijken. Maar ik heb vroeger zelf op de vloer gestaan. Daarom weet ik hoe belangrijk het is dat je als medewerker met een glimlach naar je werk trekt. Daar besteden we veel aandacht aan.”

De tweede nieuwkomer bij Itzu Cleaning Nederland is René Bakker, die eerder werkte bij bij het schaaldierverwerkende industriële bedrijf Goudschelp en de non-profitorganisatie Safe Food Factory. Zijn doelstelling als sales manager bij Itzu is groei realiseren. “Onze focus ligt in eerste instantie op de voedselverwerkende sector, één van onze grootste specialisaties”, zegt Bakker daarover. “Hoe we die groei willen waarmaken? In eerste instantie natuurlijk door professioneel en goed werk te leveren. Dat is de basis voor tevreden klanten en dus voor elk bedrijf. Daarnaast besteden we veel aandacht aan duurzaamheid. Als schoonmaakbedrijf helpen we de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties waar te maken. Zo gebruiken we ecologische poetsproducten, hebben we elektrische laadpalen voor ons wagenpark en werken we rond biodiversiteit." 

Itzu Cleaning

Itzu Cleaning behoort tot de ITZU holding (www.itzu.eu), een HR- en facilitaire dienstengroep met meer dan 1900 medewerkers. De drie aandeelhouders van ITZU zijn Koen Janssen, Luc Lormans en Louis Kemps. Het hoofdkantoor van ITZU is gevestigd in Hasselt, maar de holding heeft meer dan 45 vestigingen over heel de Benelux.

Altijd op de hoogte blijven?