Ja-nee koelkaststicker geeft bewaaradvies

10 november 2015

Het Voedingscentrum introduceert een ja-nee sticker voor op de koelkast. Met de sticker is in één oogopslag te zien waar twaalf veelgebruikte producten, zoals appels, tomaten en eieren, het best bewaard kunnen worden.

De ja-nee koelkaststicker is een variant op de bekende ja-nee reclamesticker voor op de brievenbus. De sticker is bedoeld om op de groentelade in de koelkast te plakken of op de koelkastdeur. De twaalf producten omvatten groenten, fruit en eieren.

Twijfel

Consumenten twijfelen bij het bewaren juist over deze producten het meest, aldus het Voedingscentrum. Ook valt bij deze producten de meeste winst in houdbaarheid te behalen.

Door producten op de juiste manier te bewaren, blijven ze langer goed en zijn ze langer te gebruiken, stelt het Voedingscentrum. Bewaaradviezen van andere producten staan in de digitale bewaarwijzer.

Gratis verkrijgbaar

De sticker is tot 27 november 2015 gratis verkrijgbaar bij de groenteafdelingen van Jumbo, Plus, Dirk, Dekamarkt en Coop en is ook te bestellen bij het Voedingscentrum.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?