Jaarprijs Goede Voeding 2013 voor Vivera

OEGSTGEEST - Vleesvervanger Vivera We love nature heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2013 gewonnen. Het product is volgens de jury ‘een vernieuwende aanvulling’ op het bestaande assortiment vleesvervangers in supermarkten.

Vivera We love nature (midden op de foto) is een vleesvervanger op basis van lupine. Volgens de jury is de fabrikant op de verpakking duidelijk over de herkomst en samenstelling van het product en worden er geen onnodige claims gedaan.  

Gezonde verbetering

De Jaarprijs Goede Voeding gaat naar het bedrijf dat een gezonde verbetering aan een product heeft aangebracht. Dit jaar werden 45 producten ingezonden dit jaar. Een vakjury van professionals uit de voedingssector maakte een selectie van 3. De andere genomineerde producten waren Frisse Thee van Zonnatura en Maggi kippenbouillon met minder zout.

De organisatie van de Jaarprijs, die voorheen bij het Voedingscentrum lag, lag dit jaar voor het eerst bij MYbusinessmedia.

Fingerfoodballs

Naast de 3 genomineerden koos de jury ook 3 eervolle vermeldingen. Het ging daarbij om Albert Heijn's Verse Noodle soepen, zuurkoolvariant Fingerfoodballs van Scelta Mushrooms en de OriginalBox van HelloFresh.

Lees ook:

Vleesvervanger met lupine genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding (21 oktober 2013)