Jack Mikkers nieuwe voorzitter AgriFood Capital

Nederland,  Den Bosch, burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers

Jack Mikkers is de nieuwe voorzitter van AgriFood Capital. De burgemeester van ’s-Hertogenbosch werd 6 december door het bestuur van de stichting AgriFood Capital in deze functie benoemd. Jack Mikkers volgt Ton Rombouts op die sinds de start in 2014 voorzitter was. In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen aan economische en maatschappelijke opgaven van de regio. Met als missie: Noordoost-Brabant ontwikkelen tot dé topregio in agrifood.

Verbinder

Burgemeester Mikkers heeft een achtergrond in management, organisatie en bestuurskunde. Hij is een verbinder met affiniteit voor agri en food. Hij neemt zijn kennis en ervaring uit de Brainport-regio Eindhoven mee, om sturing te geven aan de aanpak van de economische en maatschappelijke opgaven waar Noordoost-Brabant voor staat.

In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen aan de economische ontwikkeling en maatschappelijke uitdagingen van Noordoost-Brabant op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid. De basis van deze samenwerking ligt in de agrifood sector, de economische kracht van de regio.

‘WeAreFood2018’

Deze unieke samenwerking heeft in de afgelopen jaren zichtbaar tot resultaten geleid. Het bedrijfsleven ontwikkelde samen met onderwijsinstellingen de nieuwe MBO-opleiding food processor. Ook zijn in de regio diverse test- en ontwikkelfaciliteiten opgezet zoals Grow Campus, de Verspillingsfabriek en Agro As de Peel.

Verder is AgriFood Capital bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling van ‘Het FamilieVarken’, een vernieuwend veehouderij-concept. Daarnaast is AgriFood Capital een van de grondleggers van Dutch Agri Food Week. Samen met de provincie zet AgriFood Capital de schijnwerpers op Brabant onder het motto ‘WeAreFood2018’.

Lees ook
Foodhallen zijn populair, maar de exploitatie luistert nauw

Foodhallen zijn populair, maar de exploitatie luistert nauw

Foodhallen in Nederland zijn populair bij jong publiek met weinig geld maar veel behoefte aan informeel uit eten en uitgaan. Wie er een opent, moet weten dat de jonge gasten reuring willen, zo'n €15-20 te besteden hebben en snappen waar ze wel en niet gezien willen worden. In 2014 opende ondernemer Chong Chu met een paar vrienden de de allereerste Foodhallen...

Aanmelding voor Food100 geopend

Aanmelding voor Food100 geopend

Food100 is het netwerk voor de voedselveranderaars van vandaag en morgen. Ieder jaar stelt een vakjury deze lijst van voedselveranderaars samen. Deze lijst bestaat uit 100 voedselveranderaars. 50 gevestigde namen 'van boven de 30'. En 50 jonge talenten , die 'onder de 30' zijn. Aanmelden of nomineren voor deze lijst kan tot en met 31 mei. Dinsdag 16...

MKB-Nederland en Betaalme.nu streven naar kortere betaaltermijnen

MKB-Nederland en Betaalme.nu streven naar kortere betaaltermijnen

MKB-Nederland en Betaalme.nu werken samen. Zo streven de organisaties naar kortere betaaltermijnen voor het mkb. Met het netwerk van MKB-Nederland krijgt Betaalme.nu veel meer mogelijkheden om mkb-ondernemers voor te lichten over hoe ze hun facturen sneller betaald kunnen krijgen. Betaalme.nu startte in 2015. Inmiddels hebben 50 grote bedrijven en organisaties...