Jagers: ‘Geef wild vier sterren’

De Jagersvereniging pleit ervoor dat geschoten wild vier sterren van het Beter Leven kenmerk krijgt. Volgens de organisatie van jagers is er geen duurzamer vlees dan vlees van geschoten wild uit Nederland, meldt Vlees+.

 

Op dit moment bestaat het sterrensysteem van de Dierenbescherming uitsluitend voor vlees afkomstig van runderen, varkens en kippen die diervriendelijk gehouden zijn. Tot nu toe gaat dat niet verder dan drie sterren.

'Komt er nooit'

De Dierenbescherming reageert dat een vierde ster er waarschijnlijk nooit komt. Het keurmerk heeft volgens de dierenrechtenorganisatie ook niets te maken met wild. Het is bedoeld om de veehouderij diervriendelijker te krijgen.

De organisatie vindt dat de jacht helemaal verboden zou moeten worden.

Lees ook:

Lees ook
Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Op 1 september lanceren de samenwerkende organisaties uit de vleesketen de website Nederland Vleesland. Met deze nieuwe website wil de branche de feiten en het eerlijke verhaal over vlees en de vleessector vertellen.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.