JOGG haalt 75ste gemeente binnen

De gemeente Brummen is de 75ste gemeente die met de JOGG-aanpak aan de slag gaan.

Dat maakt Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) bekend. Met JOGG werken publieke en private partijen op gemeentelijk niveau intensief samen voor betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten én meer aandacht voor voeding en beweging bij kinderen.

“Het is fantastisch dat nu al in 75 gemeenten met de JOGG-aanpak wordt gewerkt. En dat terwijl een motie van de Tweede kamer dit aantal pas volgend jaar vereist”, stelt Paul Rosenmöller, ambassadeur JOGG.

'Meerdere jaren'

Hij noemt het goed dat de partijen in een dergelijke lokale aanpak intensief samenwerken en dit ook meerdere jaren volhouden.

“Nu komt het er op aan het verschil te maken en een gezonde leefstijl op zoveel mogelijk plekken de normaalste zaak van de wereld te laten zijn".

De bekendmaking vond plaats tijdens een werkbezoek van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) aan de Schilderswijk in Den Haag, JOGG-gemeente van het eerste uur.

Lees ook:

Samenwerking Jongeren Op Gezond Gewicht verlengd (3 oktober 2012)

FrieslandCampina en Nutricia JOGG’en mee (4 november 2010)

Lees ook
Brits onderzoek: textuur heeft aantoonbaar, maar complex effect op hongergevoel

Brits onderzoek: textuur heeft aantoonbaar, maar complex effect op hongergevoel

Britse wetenschappers namen de resultaten van 29 bestaande artikelen samen. Over het algemeen bewijst het onderzoek dat vast en viskeus eten beter vult dan vloeibaar en weinig viskeus eten. Er zijn echter veel uitzonderingen en onderzoeken zonder significante conclusie, dus is er geen simpele of eenduidige conclusie te trekken.

Meer overgewicht bij kinderen door corona-lockdown

Meer overgewicht bij kinderen door corona-lockdown

Overgewicht bij kinderen neemt toe door de corona-lockdowns. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder een groep Italiaanse kinderen. Doordat scholen gesloten waren sliepen kinderen langer, kregen ze minder beweging, besteedden ze veel meer tijd voor een scherm en aten ze meer. De onderzoekers van The State University of New York at Buffalo volgden...

'Suikerrijk voedingspatroon in kindertijd leidde tot obesitas op latere leeftijd’

'Suikerrijk voedingspatroon in kindertijd leidde tot obesitas op latere leeftijd’

De obesitasepidemie onder volwassenen zou het resultaat kunnen zijn van veranderingen in het voedingspatroon die tientallen jaren geleden plaatsvonden. Dat suggereren onderzoekers van de universiteit van Tennessee, Knoxville in een nieuwe studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Economics and Human Biology. De overconsumptie...