JOGG haalt 75ste gemeente binnen

De gemeente Brummen is de 75ste gemeente die met de JOGG-aanpak aan de slag gaan.

Dat maakt Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) bekend. Met JOGG werken publieke en private partijen op gemeentelijk niveau intensief samen voor betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten én meer aandacht voor voeding en beweging bij kinderen.

“Het is fantastisch dat nu al in 75 gemeenten met de JOGG-aanpak wordt gewerkt. En dat terwijl een motie van de Tweede kamer dit aantal pas volgend jaar vereist”, stelt Paul Rosenmöller, ambassadeur JOGG.

'Meerdere jaren'

Hij noemt het goed dat de partijen in een dergelijke lokale aanpak intensief samenwerken en dit ook meerdere jaren volhouden.

“Nu komt het er op aan het verschil te maken en een gezonde leefstijl op zoveel mogelijk plekken de normaalste zaak van de wereld te laten zijn".

De bekendmaking vond plaats tijdens een werkbezoek van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) aan de Schilderswijk in Den Haag, JOGG-gemeente van het eerste uur.

Lees ook:

Samenwerking Jongeren Op Gezond Gewicht verlengd (3 oktober 2012)

FrieslandCampina en Nutricia JOGG’en mee (4 november 2010)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
CBS: ‘Overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks gedaald sinds 2018’

CBS: ‘Overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks gedaald sinds 2018’

Uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statitiek blijkt dat overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks is gedaald sinds 2018. In 2021 had de helft van de volwassenen overgewicht, 21 procent rookt wel eens, 7 procent was een overmatige drinker en 8 procent een zware drinker.

Booster: nieuwe prijs voor initiatieven om obesitas te verminderen

Booster: nieuwe prijs voor initiatieven om obesitas te verminderen

Food Innovation Hub lanceert Booster, een wedstrijd voor initiatieven om obesitas te verminderen. Er wordt drie keer 30.000 euro weggegeven. Kandidaten kunnen zich tot 1 oktober 2021 aanmelden.

“Voedingsindustrie, pak de voedingskloof in het COVID-19-tijdperk aan”

“Voedingsindustrie, pak de voedingskloof in het COVID-19-tijdperk aan”

Die oproep doet de Access to Nutrition Initiative (ATNI) na hun lancering van de Global Access to Nutrition Index 2021 begin juli. De Index beoordeelde de 25 grootste wereldwijde voedsel- en drankenproducenten en hun bijdragen aan het aanpakken van ondervoeding.