Jules Destrooper in andere handen

30 april 2015

De Belgische koekjesfabrikant Jules Destrooper wordt overgenomen door GT&CO. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt, maar het zou naar verluidt om meer dan 50 miljoen euro gaan.

Reden voor de verkoop is een jarenlang voortslepend conflict tussen de huidige eigenaren, de broers Peter en Patriek Destrooper, meldt De Tijd. Koekjesfabrikant Lotus was ook in de race, maar die zou het overnamebedrag te hoog gevonden hebben.

De koper GT&CO is van de familie Vandermarliere. Deze heeft in 2012 tabaksbedrijf Gryson verkocht aan Japan Tobacco Company, voor 475 miljoen euro. Sindsdien zocht de familie nieuwe investeringen, onder meer in vastgoed. Jules Destrooper is de eerste grote private-equitydeal. De 160 personeelsleden van Jules Destrooper worden overgenomen.

Familiebedrijf Jules Destrooper is in 1886 opgericht door Jules Destrooper. Het heeft vestigingen in Lo-Reninge en Ieper en haalt een omzet van 36 miljoen euro, waarvan 45 procent uit de Belgische markt.

De amandelkoekjes, boterwafels en kletskoppen worden naar 75 landen geëxporteerd, onder meer naar Frankrijk en Nederland, maar er is ook afzet in de VS, Azië en het Midden-Oosten.

Lees ook:

Failliet Homemade overgenomen door Smilde (21 juli 2014)

Altijd op de hoogte blijven?