Jumbo lanceert verse ketchup van geredde tomaten

Verse Tomatenketchup Jumbo

Jumbo en de Verspillingsfabriek lanceren verse ketchups gemaakt van geredde tomaten. Er zijn drie smaken: tomaten-, curry- en BBQ-ketchup. Met deze ketchups geeft Jumbo invulling aan haar ambitie om de voedselverspilling in de keten terug te dringen. De nieuwe ketchups komen uit het Jumbo Innovatie Lab en zijn mede gemaakt door Jumbo chef-kok Ton Verhaar. In het Innovatie Lab ontwikkelt de supermarktketen samen met leveranciers nieuwe, innovatieve producten.

Verse Ketchup

"We zijn erg trots op deze introductie van een nieuw en verrassend concept: verse ketchup. Natuurlijk is ketchup een bekend product, maar ketchup op basis van geredde verse tomaten in plaats van tomatenpuree smaakt verrassend anders", vertelt Ed van de Weerd, Commercieel directeur van Jumbo. "We hebben recepturen gebruikt die veel minder suiker en zout bevatten."

Voedselverspilling

Producten die niet meer geschikt zijn om te verkopen, zijn vaak nog wel geschikt voor consumptie. Voedselverspilling is een belangrijk thema binnen het duurzaamheidsbeleid van Jumbo. Jumbo wil geen eetbaar voedsel weggooien en ontwikkelt verschillende activiteiten om voedselverspilling in de keten, binnen haar organisatie en bij de klant thuis te verminderen. Zo introduceert Jumbo dit jaar verschillende producten van reststromen.

Lees ook:

 

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eerste bananenpureefabriek ter wereld moet voedselverspilling tegengaan

Eerste bananenpureefabriek ter wereld moet voedselverspilling tegengaan

Een derde van het voedsel wereldwijd belandt in de prullenbak. Hieronder vallen ook een hele hoop bananen – niet verspild door de consument, maar door ouderwetse importregelgeving. In de EU worden jaarlijks gemiddeld 120.000 ton bananen om cosmetische redenen vernietigd door de douane. SUNT Food strijdt sinds 2019 tegen deze verspilling en maakt bananenbrood...

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

Verstegen Spices & Sauces wint de EZK Enery Award 2022. Daarmee mag Verstegen zich het meest onderscheidende bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en het gebruik van hernieuwbare warmte noemen. Verstegen kan namelijk sinds dit jaar vrijwel volledig zonder gas opereren.

Circulair Brood gemaakt van gerecyclede broodresten

Circulair Brood gemaakt van gerecyclede broodresten

Brood is een van de meest verspilde voedingsproducten in Nederland. Op het gebied van duurzaamheid valt hier nog veel winst te behalen. Top Bakkers doet dat met Circulair Brood: oud brood gerecycled om er nieuwe broden van te maken. Het innovatieve product is te zien en proeven op Horecava.