Jumbo roept ongerookte Coburgerham terug
Jumbo roept consumenten op die Jumbo ongerookte Coburgerham met de EAN productcode 23790440000000 hebben gekocht deze niet te consumeren. De supermarkt vraagt om het product terug te brengen naar de winkel in verband met mogelijke aanwezigheid van de salmonellabacterie. Dit kwam naar voren tijdens een kwaliteitscontrole.
Salmonellabacterie
Wanneer deze bacterie aanwezig is, kan het consumeren van de Coburgerham gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dit geldt vooral voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Klanten die de producten gekocht hebben, krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig.
- De veiligheidswaarschuwing geldt voor de volgende producten:
- Ongerookte Coburgerham
- EAN productcode: 23790440000000
- THT: alle THT codes
Voedselveiligheid
Jumbo vindt voedselveiligheid uiterst belangrijk. Daarom hebben leveranciers een door Jumbo verplicht gesteld gecertificeerd voedselveiligheidssysteem. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke partijen. Ook staan de voedselveiligheid-gecertificeerde leveranciers onder toezicht van de controle-instanties (zoals de NVWA) en voert Jumbo zelf diverse kwaliteitscontroles uit. Hierdoor wordt de kwaliteit en voedselveiligheid gewaarborgd. Indien Jumbo ook maar de geringste twijfel heeft aan de voedselveiligheid, zal zij haar klanten altijd beschermen door de benodigde acties te ondernemen zoals nu wordt gedaan met deze zogenoemde recall.
Lees ook:
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld
De heropstart van Ferrero-fabriek in Aarlen, die op 8 april werd stilgelegd als gevolg van een salmonellabesmetting in Kinder-chocoladeproducten, is uitgesteld. Ferrero hoopte de fabriek 13 juni te heropenen, maar de directie maakte vrijdag bekend extra tijd nodig te hebben.
Ferrero wil fabriek in Aarlen 13 juni heropenen
Chocoladefabrikant Ferrero hoopt de fabriek in Aarlen, waar chocolade besmet raakte met salmonella, op 13 juni te heropenen. Het bedrijf wacht op toelating van het Belgische voedselagentschap FAVV.
Salmonella: een onderschat risico?
Iedereen kent het risico op besmetting met Salmonella als het gaat om rauwe kip. Maar recent waren er recalls van chocolade- en kruidenproducten, vanwege Salmonella.