Jumbo ruziet met Hak: soms lege schappen

9 februari 2016

Jumbo heeft een prijsconflict met Hak. Daarom is een groot deel van het assortiment van de conservenfabrikant in sommige supers moeilijk te verkrijgen. Om hoeveel van de 500 Jumbo-supermarkten in Nederland het gaat, is onbekend.

Op een bordje in supermarkten meldt Jumbo: ‘Om u blijvend de laagste prijs te garanderen, kunnen wij niet akkoord gaan met te hoge prijzen van de leveranciers. Hierdoor zal een groot deel van het Hak-assortiment tijdelijk niet leverbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak’.

Jaaraanbiedingen

Appelmoes en groenteconserven van Hak maken onderdeel uit van de Jaaraanbiedingen van Jumbo, de actie van de retailer om veel gekochte producten het hele jaar door tegen dezelfde lage prijzen aan te bieden.

'Discussie'

De retailer bevestigt tegen Distrifood dat er met Hak een discussie is over inkoopcondities. Maar volgens Jumbo zijn Hak-producten volop beschikbaar.

Hak wil niets kwijt over de lege schappen. De fabrikant doet geen uitspraken over onderhandelingen met afnemers, laat een Hak-woordvoerster aan Boerenbusiness weten.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?