Jumbo zoekt lekkere, gezonde ideeën

jumbo-innovatie-lab-2017

Wat wordt de opvolger van de boerenkoolburger, de pompoen- en wortelballetjes en de ontbijtmuffins bakmix in weckpot? Jumbo zoekt goede ideeën voor vernieuwende producten. Fabrikanten en productontwikkelaars waar de retailer nog niet mee samenwerkt, kunnen lekkere en gezonde ideeën pitchen.

De ideeën kunnen gedeeld worden op jumboinnovatielab.nl. In dit Jumbo Innovatie Lab ontwikkelt de supermarktketen samen met leveranciers nieuwe, innovatieve producten. Jumbo zoekt vooral vernieuwende producten die lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken.

Het Jumbo Innovatie Lab opende vorig jaar voor het eerst de deuren voor ideeën en concepten van vaste fabrikanten/leveranciers. Nu staat het lab open voor nieuwe leveranciers en startende productontwikkelaars.

'Verrassende inzendingen'

"Het Jumbo Innovatie Lab was vorig jaar een groot succes met veel creatieve en verrassende inzendingen", vertelt Ed van de Weerd, directeur Commercie van Jumbo. De beste ideeën zijn geïntroduceerd in de Jumbo-supermarkten.

Er kunnen meerdere productideeën ingestuurd worden. Specialisten van Jumbo beoordelen alle inzendingen en kijken of het product een plekje in het schap verdient.

Product presenteren

Vervolgens mogen de geselecteerde leveranciers hun product presenteren aan het expertpanel en enkele klanten van Jumbo. Als zij enthousiast zijn, maakt de assortimentsmanager met de leverancier een plan om het product zo snel mogelijk in de Jumbo-winkels te lanceren.

Meer info over de thema's, deelnamevoorwaarden en eerdere inzendingen ter inspiratie.

Direct aanmelden

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Nieuwe eiwitverwerkingslijn helpt bedrijven bij de verwerking van nieuwe eiwitbronnen

Innovatieve eiwitbronnen zoals kikkererwten, soja, insecten, algen en zelfs bacteriën en schimmels zullen in de toekomst een grotere rol spelen binnen een gevarieerd voedingspatroon. Er ontbreekt echter nog kennis en procesexpertise om deze nieuwe soorten eiwitten succesvol te verwerken in voedingsproducten. Daar komt verandering in met de nieuwe eiwitverwerkingslijn...

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.

11 foodbedrijven in KVK Innovatie Top 100

11 foodbedrijven in KVK Innovatie Top 100

De Kamer van Koophandel heeft de Innovatie Top 100 bekendgemaakt: een lijst van de 100 meeste innovatie bedrijven van Nederland in 2022. In de lijst staan 11 bedrijven uit de food- en agrisector, waaronder Koppert Cress met Nederlandse vanille en Karma Kebab met 100% plantaardige kebab.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren