Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

23 april 2021 Redactie Vlees
Foto: Pixabay

Kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn sluit tijdelijk de deuren nadat een significant aantal medewerkers positief heeft getest op corona. De NVWA laat weten de keuringswerkzaamheden in het slachthuis stil te leggen.

ESA is onderdeel van VanDrie Groep. Op de website staat het volgende te lezen over de tijdelijke sluiting: "Uit de strikte Corona-gezondheidsmonitoring, die het bedrijf meer dan een jaar voert, is een significant aantal positief geteste medewerkers naar voren gekomen. Het crisismanagement zorgde in het afgelopen jaar voor dat het bedrijf kon blijven produceren waarbij de gezondheid van medewerkers en derden actief binnen ESA geborgd was. Nu daar verandering in ontstaat, neemt ESA zelf drastische maatregelen."

Het slachten tijdelijk stilleggen is volgens het bedrijf de enige optie. Het bedrijf voert een gezondheidsscreening uit onder de medewerkers en maakt een intensieve schoonmaak en desinfectieronde door het bedrijf. Daarna wordt in samenwerking met experts en autoriteiten gekeken hoe het bedrijf weer open kan.

NVWA laat weten dat de keuringswerkzaamheden in het slachthuis zijn gestopt. Op de website staat: "Omdat een tiental medewerkers van het slachthuis positief getest was op het Coronavirus heeft het bedrijf de medewerkers vanmorgen laten testen in een snelteststraat op locatie. In plaats van de positief geteste medewerkers direct naar huis te sturen en in quarantaine te laten gaan werden positief geteste medewerkers toch het gebouw binnengelaten. Dit was voor de NVWA aanleiding de keuringswerkzaamheden per direct stil te leggen en de medewerkers van KDS te verzoeken het bedrijf te verlaten." 

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?