Katja Fassin neemt distributie Vicks bonbons over

EVMI_Katja Fassin_Vicks

Katja Fassin gaat in Nederland de verkoop en marketing van Vicks bonbons verzorgen. Het bedrijf neemt vanaf 1 juli de distributie over van Continental Sweets Belgium. Met de toevoeging van Vicks bonbons geeft Katja Fassin een eerste invulling aan de ambitie om naast de verkoop van het merk Katja ook andere merken uit de suikerwerkcategorie te distribueren.

Distributieportfolio Katja Fassin

De wens om een merk toe te voegen aan het portfolio bestond bij Katja al langer. “De laatste jaren is er veel consolidatie opgetreden in de zoetwarenmarkt en ook wij zien hier de noodzaak van in”, aldus Jeroen van Eunen, algemeen directeur bij Katja. “Toen Vicks op ons pad kwam, was de keuze voor ons snel gemaakt. Vicks bonbons is een prachtig merk met een hoge naamsbekendheid in de markt." Op termijn wil Katja nog een derde merk toevoegen aan het distributieportfolio.

Sinds 2016 is Katjes Fassin GmbH eigenaar van het merk Vicks bonbons. Continental Sweets Belgium verzorgde vanaf die tijd de distributie in Nederland en België. Nu neem Katja Fassin de distributie in Nederland over. Continental Sweets Belgium blijft wel de distributie van de Vicks bonbons in België verzorgen.

Vicks

Binnen het adem- en keelsegment profileert Vicks bonbons zich als de nummer 1 pastille bij hoest en verkoudheid. Functioneel dus, met ingrediënten als menthol en eucalyptus en een suikervrije receptuur.

Katja Fassin

Als zelfstandige marketing- en verkooporganisatie richt Katja Fassin B.V. zich specifiek op de Nederlandse suikerwerkmarkt. Onder het bekende merk Katja brengt ze vele lekkere en unieke snoepjes en dropjes op de markt, zoals Apekoppen, Zure Matjes en Kokindjes.

Lees ook
Ingrijpende veranderingen voor wereldwijde food retail

Ingrijpende veranderingen voor wereldwijde food retail

De distributie van voedingsmiddelen ondergaat snelle ontwikkelingen. Sneller dan ooit tevoren! Structuren, organisaties, positionering, offertes, partnerships… geen enkel onderdeel van de sector ontsnapt aan deze veranderingen. “Distributiemodellen worden compleet herzien en bovendien wemelt het van de innovaties die de sector nog beter profileren als...

Holland Foodz neemt distributie Tony’s Chocolonely Fairtrade chocolademelk over

Holland Foodz neemt distributie Tony’s Chocolonely Fairtrade chocolademelk over

De distributie van Tony’s Chocolonely Fairtrade chocolademelk is per 1 januari 2018 (onder licentie) overgedragen aan het Nederlandse bedrijf Holland Foodz. Tony’s Chocolonely focust zich op het vermarkten van chocolade. De nieuwe distributeur richt zich op Tony’s zuiveltak en wil de mogelijkheden onderzoeken voor meer varianten chocolademelk van Tony’s...

Kraft Heinz bouwt nieuw dc in Elst

Het Amerikaanse Kraft Heinz gaat nabij Elst, naast snelweg A15, een distributiecentrum bouwen. Het pand, bij de Heinz-fabriek, moet in 2017 klaar zijn en zorgt voor honderden nieuwe banen in de regio. Het pand wordt gebouwd samen met logistiek dienstverlener Nabuurs. Vanaf volgens jaar zal vanuit dit dc het complete assortiment van Kraft Heinz worden uitgeleverd, naar klanten in Noordwest-Europa (de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië). Het bedrijf voert producten onder merknamen als Heinz, Brinta, Honig, De Ruijter, Venz, Wijko, Roosvicee en Karvan Cévitam. Vervoer over water De fabrikant...