Kees de Graaf voorzitter Humane Voeding

Voedingshoogleraar Kees de Graaf wordt de komende vier jaar voorzitter van de afdeling Humane Voeding bij Wageningen Universiteit. Hij volgt per 1 juni Frans Kok op die later dit jaar met pensioen gaat.

De Graaf wordt vooral een interne voorzitter en niet, zoals zijn voorganger, een boegbeeld naar buiten. “Daar voel ik mezelf het meest prettig bij”, zegt hij in Resource. Bovendien vindt hij dat zijn collega’s op hun eigen vakgebied al volop naar buiten treden.

De Graaf is sinds 2009 hoogleraar Sensoriek en eetgedrag. Hij studeerde en promoveerde in Wageningen en werkte sindsdien vooral bij Humane Voeding.

Koers uitzetten

De komende jaren zal hij de wetenschappelijke koers van Humane Voeding mede uitzetten. Ook moet hij ervoor zorgen dat genoeg geld beschikbaar blijft voor onderzoek in een tijd van opdrogende financieringsbronnen. De Graaf stelt dat de afdeling dat nu goed doet. “Maar dat zo houden is een belangrijke uitdaging.”

Humane Voeding is een bundeling van 5 leerstoelgroepen. Deze delen onder meer labfaciliteiten delen en werken samen op gedeelde thema’s. De afdeling verhuist later dit jaar naar de nieuwbouw Helix op de Wageningse campus.

Lees ook: